Tuesday, 30 August 2011

lalala~ MERDEKA RAYA! :)

yahooo, merdeka rayaaaa! hehe, alhamdulillah, bulan syawal sudah menjelang. kita patut sambut hari kemenangan ini dengan bertakbir yeeeee, bukan dgn budaya Cina iaitu enjoy main mercun. nauzubillah, minta dijauhkan.

moga moga merdeka tahun ni akan lebih bermakna dan rakyat M'sia kena menghargai pahlawan2 kita pada masa dahulu. one more thing, kita kena belajar sejarah dulu lah baru rasa jiwa ANAK MERDEKA! ;)

Sunday, 7 August 2011

Astaghfirullah Al-Azim



aku curi curi online hari ni! masyaAllah, memang aku budak yg degil. aku dah expected benda ni akan berlaku. huhu

 RAMADHAN KE 6

tadi aku p solat terawih dgn ayah. mama tak p, sbb ABC. hihi, bila otw ke surau berdekatan, mati mati aku ingat aku solat dgn makcik2, sebab mama tak ikut. alhamdulillah, ada gak budak kecil jiran aku datang teman. haha, aku pula jadi macam mak depa. depa tanya, kak ija, kenapa org solat lepas solat isyak? solat sunat ke? *ye, solat sunat dik. nama dia solat rawatib. macam mana niat solat sunat terawih? *kalau ikut umur adik, baca bahasa melayu pun boleh. sahaja aku solat sunat terawih makmuman dua rakaat kerana Allah Ta'ala. niat solat witir macam mana pula? * erk, sama je macam terawih tadi. cuma tukar witir. ingat solat witir dua salam satu! hahaha, jenuh aku nak jawab. aduhai, nasib nasib. tapi alhamdulillah, mereka membuat ku tersenyum hari ni setelah aku berpuasa tanpa sahur + niat. first time lak tu! huhu, mama suruh aku puasa gak without niat. i wonder sah or not? hmm, moga moga sah, AMEEN :)