Friday, 30 December 2011

form 4. oh -,- eh, Form 4?!



Assalamualaikum. Wah. lagi sehari lagi nak masuk Tahun 2012. hihi. Tak sangka lak aku dah nak masuk form 4.  Seolah-olah aku rasa macam budak kecil lagi. hahaha. Betul, memang tak sedia nak masuk alam baru. Yelah, dah nak besar kan. Mestilah acting like a Big Girl kan? Hmm. Aku takut aku tak mampu je. hahaha.

 Untuk form 4 ni, aku tak tahu ke mana arah ku tuju nanti. Agak stress memikirkan sekolah mana yang aku pilih untuk belajar. Mama ayah nak aku sekolah kesuma tapi beriya-iya p SMTKL hari tu. Macam nak aku p Teknik KL tu pulak. Sebab ada anak kawan ayah aku, Cik Koni. Ambil course yang sama laktu. Patu dok kata aku ni bakal menantu  Cik Koni. Oh please, tolonglah. Memanglah anak Cik Koni tu handsome, tapi entah ah. I don't have any feeling towards him. Perhaps I just love my only favourite BoyFriend. Sebab tulah, laki laki handsome dah tak layan. hihi

Okay, let me think my only one ambition. Wow, payah bobonar lah. Rasa macam nak jadi semua! Cita-cita aku banyak. Tak tahu lah apa nak jadi bila dah 20-an nanti. Tak tahu apa yang aku akan ceburi nanti. How? Payah sangat lah nak fikir cita-cita aku yang sebenar. Banyak sangat! Let me list one by one.


Akauntan- My beloved kakak cakap, akauntan ni hanya diperlukan satu sahaja di dalam sebuah syarikat. Cuba fikir, beribu orang nak jadi akauntan, tapi tak banyak syarikat di Malaysia ni ada. Mesti rugi kan kalau jadi Akauntan. Lainlah kalau-kalau my siblings nak buka syarikat kan? hahaha. *berangan



Forensik- Yang ni, aku minat gila-gila bila zaman aku release tension tengok CSI sebab pmr punya pasal lah. Haha. Yes, mang tension gila bila semua benda buat sebab PMR. Tengok CSI ni calm lah sikit. hihi. Aku teringin sangat nak jadi Forensik. Lain dari yang lain, most important, the experience! Orang lain tak dapat experience si Forensik ni. Namun, sayang. Science aku b. Aku takut aku takleh bawa subjek science je. huhu 

Chef- Hahaha. Niat sebenarnya, main-main je. Aku bukannya pandai masak pun. Masak yang simple-simple je ah yang mampu. Tapi, aku tertarik dengan bidang chef ni bila tengok Iron Chef. Wah, so creative when they decorate their presentation. haha, adore it! hmm, yelah. Chef kena belajar pasai kulinari whatever. Senior aku cakap, time belajar tu, mesti punya kena maki hamun. hahaha. Tu yang aku rasa aku tak sanggup.


Bertani- Hmm, actually, ni mang impossible. Sebab ayah aku tak kasi aku involve dengan pertanian ni. Ayah aku cakap,"Kalau kamu ada tanah untuk cucuk tanam, boleh lah. Masalahnya, kamu takde tanah pun. " hmm. Tapi aku minat ah. Bila aku tanam satu pokok tu kan. Bila dia tumbuh, Ya Allah. Bahagia gila! Best sangat bila tengok pokok tu tumbuh bila kita jaga dia dengan baik. :) hihi. Simpan jelah niat nak bertani ni


HAAAA, kan. banyak ah. Taktau mana satu nak pilih. Aku buntu, serius. Bila tanya orang lak, ikut kamu lah Zatie, hidup kamu. Tentukan lah mana yang terbaik. huhu. Benci jawapan yang tak membantu tu. Takpelah, pasni aku nak besar kan. So, kena decide sendiri. Zatie, jangan bergantung dengan orang yang kau sayang lagi k? Stand with your own leg. I know you can! YES! Insya Allah. Ameen

No comments:

Post a Comment