Monday, 31 December 2012

azam 2013

hello, Assalamualaikum :D
hihi
seronok betul hari ni!
sebelum menamatkan tahun 2012,
dan akan kembali ke sekolah pada 1hb Januari ni,
aku sempat juga berskyping dengan my girls!
hahaha, yeah, memang kami baru buat skype pun.
sebab kami dah tak sempat nak jumpa dah.
esok pulak aku kena siap packing barang barang keperluan asrama.
mesti esok keadaan sangat sibuk, sebab tu aku update sekarang.
dan aku dah takde masa nak updating before aku masuk sekolah nanti.
hahah.

so lets we talking about my FUTURE. i mean my new azam in 2012. opsss, 2013!
  1.  Inginkan perubahan diri.

    ya, aku perlu ubah diri aku sebelum inginkan kejayaan. aku memang seorang pemalas. seorang yang selamba yang tak kisah tentang apa yang berlaku sekelilingnya. aku memang seperti katak dibawah tempurung kerana aku tak banyak membaca, tak banyak memikirkan kenapa ini terjadi, kenapa itu berlaku. sampai bila aku nak jadi macam ni kan? nak berjaya mestilah kena berpengetahuan luas. baru BM dalam SPM A+ maa. lol
  2. Solat yang cukup

    aku bukan ustazah. aku bukan kuat agama sangat pun. tapi aku terfikir, aku dah besar. sampai bila aku nak leka, aku nak main main kan? jadi, aku berharap aku menjadi makin serius tentang hal-hal yang penting untuk kita lakukan. contohnya perkara wajib yang kita harus lakukan, iaitu cukup solat 5 waktu. kalaulah azam ke dua ku ini berjaya. Masya Allah, memang Allah akan sentiasa memberkati aku dan sentiasa memberi hidayah :')
  3. Menjadi seorang anak yang jaga adab

    okay, aku mengaku. aku banyak kali sakitkan hati mama & ayah. aku selalu buat mereka marah. sebab apa? sebab aku tak dengar kata. aku degil, suka buat ikut kepala aku je. tapi aku tak sedar, mereka tetap sayangkan aku walaupun aku macam tu. aku terfikir, betapa susahnya hidup mama & ayah dulu untuk besarkan aku dengan abang kakak aku dulu. macam ni aku balas? no, aku dah form 5. aku kena berubah. jadi anak yang solehah. menjadi anak yang terbaik untuk mama & ayah. insyaAllah.
  4. Merealisasikan impianku

    apakah impian aku? aku tak reti nak beza antara impian & cita-cita. memang jauh maknanya. tapi bagi aku itu adalah satu tujuan. aku nak berjaya dunia & akhirat. Aku nak mempunyai keputusan yang cemerlang dalam SPM. kalau aku bersungguh-sungguh belajar, dengar kata cikgu serta ibu bapa, tidak tinggal solat, dan selalu beristiqamah mesti aku boleh buatkan? InsyaAllah. :)
  5. Hanya berkata-kata yang penting sahaja

    hahaha, aku tahu azam yang ke lima ni sangat susah! aku ni dah lah banyak mulut. suka bercakap. banyak gelak. dan aku jenis yang lemah ingatan. dengan cara ini insyaAllah aku boleh kuatkan ingatan. selain itu, takdelah ilmu banyak keluar balik kan? sebab tak banyak cakap. tapi aku berharap aku tidak menjadi seorang yang sombong, takbur. Nauzubillah, minta dijauhkan ^^

haa, itu je kod azam aku untuk tahun 2013?
aku taknak lah buat azam banyak banyak, kang tak larat aku nak tunaikan.
bak kata pepatah, sikit sikit lama lama jadi bukit :D
hahaha, tapi television pulak salu kata, hidup ini perlu ada transformasi.
YEAHHH, betul tu ;)
aku kena siap sedia untuk jadi perempuan yang kuat!
dah tak boleh excuse excuse.
no more reasons. belajar aje okay ZATIEEEEEE ^^
hahah. getting late!
good night, semoga tak berhabuk blog aku nanti. lol
assalamualaikum :')

Wednesday, 19 December 2012

HIHI THANKS FACEBOOK :')

Assalamualaikum.
okay. kalau Facebook je, mesti makcik pakcik mencari rakan-rakan sekolah lama mereka.
dan aku tak sangka,
same goes to me!

yeah, aku memang tak sangka ada seorang kawan zaman kecil aku,
iaitu Khairun Nisa yang masih ingat sungguh kat aku,
dia memang kuat ingatan! tak macam aku -,-' pelupa sungguh.
sebenarnya, kami dah lama friends dalam FB.
(dulu bulan April, ada gak dia IM, tapi aku tak layan. lol jahat jahat :P)
adalah lately ni, dia IM aku. she really recognize me! every moment yang dia ingat, dia cerita kat aku.
jahat betullah aku ni. sanggup aku lupa kawan kawan zaman kecil aku? huhu.

sekarang, aku boleh lah bayang bayang sikit muka Nisa ni setelah Nisa kasi macam macam gambar kat aku. hihi.
tapi masih tak ingat kat mana aku bermain2 ngan dia dulu. cuma dapat bayang muka jelah.
dia cerita, dulu dia selalu bermain ngan aku depan rumah aku. dengan Auni sekali.
kami kawan bertiga. kira rapat gak ah. Auni tu aku ingat. sebab abg dia kawan kakak aku dulu.
so ingat lah kan?
hahaha.

Nisa ni tetap berusaha nak ingatkan aku.
dia cerita lagi. dia kata dulu time darjah 2 aku kena libas tali pinggang dengan seorang budak lelaki ni.
nama dia Idzmir.
lol.
ini part paling tak tahan.
aku dok gelak je bila ingat balik time tu.
okay, kes ni memang segar di ingatan, sampai sekarang taw!
cerita dia macam ni.
aku rasa time tu baru pas PJ or ada sukan apa ntah time tu.
tapi masa tu memang nak tukar baju lah.
nak tukar bajunya kat dalam surau.
sebab surau depan kelas je.
lelaki perempuan diasingkan dengan langsir ditengah.
yang Idzmir ni, dia dok main main langsir tu.
aku nampak, so aku kejarlah dia dalam surau.
time kejar mengejar tu, aku taktau ah seluar dia londeh ke apa,
tapi dia tarik tali pinggang dia.
ZAPPPPP, terlibas kat dahi aku.
PERGH.
aku rasa biasa je mula mula.
tetiba kawan tegur,
'Zati, dahi tu berdarah'
aku terkejut lah kan. tengok cermin.
pergh, makin banyak darah keluar.
kawan semua panggil cikgu.
aku p mana? aku menangis kat surau tu.
HAHAHAHA.
lawak je.
patu cikgulah yang sapu ubat apa semua.
patu cikgu minta no mama.
nasib akulah. tempat kerja mama depan sekolah.
mama pun datang.
mama tanya, 'Ija nak jahit tak? Kalau jahit, cepat sembuh.'
PERGHHHHH, menggigil aku dengar bila mama tanya pasal jahit jahit ni.
aku katalah taknak. sakit.
patu, fuhhh, nasib baik mama tak paksa -,-'
the end.

HAHAHA, sejak kes tu, aku rasa satu kelas 2 Nilam (2003) tu ingat kod?
tu yang Nisa kata aku top dulu dulu.
then dia kata pas je kes tu berlaku, aku pun pindah.
hahaha, dorang ingat aku pindah sebab kes tu? haiyeee, mana adalah! kebetulan je.
lol, ape daaa.
lepas tu, Nisa kasi beberapa link profile yang aku mungkin kenal?
tapi most of them aku tak ingat pun. huhu
yang aku ingat muka Auni, Aiman & Idzmir tulah.
hahah.

Aiman? hmm.
now he has a good personality!
okay, masih cerita zaman darjah 2.
Aiman ni anak ustazah taw.
dia comel macam mak dia.
kami tak sama kelas, tapi kalau waktu agama je kelas bergabung.
so kenal lah kan?
kenapa aku ingat dia lagi?
sebab aku pernah bermain surat dengan dia.
hahaha. for me, tu memang kerja bangang dengan usia yang mentahnyaaa.
lol
gila betul aku ni -,-

Haaa, itulah serba sedikit cerita pada zaman dulu :)
bergunakan facebook ni?
sekurang-kurangnya ia memberi peluang kepadaku untuk berinteraksi dengan rakan lama.
THANK YOU FACEBOOK :')
hihi, tetiba rindu pula zaman kanak-kanak.
no tension & enjoy the life.
easy right?
Haih, life must go on!
SPM is coming soon! go ija go!
lol
okaylah dah mula pening.
Good Night Ija.
semoga aku mimpi dengan lelaki handsome hari ni. hahah
Assalamualaikum :D

Monday, 17 December 2012

alahai Cuti Cuti TiKL

Assalamualaikum!
hari ni hari Ahad.
kebanyakan orang, weekend lah kita berjalan kan?
but not me :(
sad, mama ayah cuti. tapi dorang rehat je kat rumah.
aku BORING.
aku tidur.
aku BORING.
aku whatsapp Zaf.
Zaf dah tidur,
now IM VERY BORING.
aku buat cuti cuti tikl.
hahahah.
yeah, now im doing my HOMEWORK WHICH CALL IT 'Cuti Cuti TiKL'.
haaa, jangan main main taw.
kerja rumah pun ada nama dia sendiri.
hebatkan sekolah aku? -,-'

okay, sejarah telahpun aku siapkan di pahang tempoh hari. so done history, 8 more down IJAAA! >.<
lama juga aku tak usik buku ni,
memandangkan cuti tinggal dua minggu je lagi,
so i must do my homeworksss!
aku nak berubahlah. SERIUSS meh
sampai bila aku nak hidup meniru kerja sekolah orang kan?
bukan kita yang pandai, tapi dia yang pandai.
siapa untung? dialah kan?
aku terus jadi BENGAPPPP.
lol.
so aku taknak jadi si bengap lagi.
azam aku tahun depan?
BELAMBAK.
tapi aku taknak state sekarang.
sebab, 2012 tak habis lagi.
hahaha
the funny girl doing her homework

malam ni target aku nak buat kerja sekolah PKU ( Pengajian Keusahawanan )
fyi, untuk keputusan akhir tahun aku, subjek ni aku dapat fail!
lol.
seriously, subjek ni mudah. lalu aku ambil mudah. i dont care about this subject.
last last, AMBEK KAU. FAIL! hahaha.
aku ni pemalas orangnya. malas sangat bila bab membaca ni.
mengira aku minat lah.
tapi kalau aku kata mengira aku minat, kenapa akaun aku fail? T.T
ni aku pelik. betul, aku minat mengira.
ACCOUNT IS ADVENTURE actually. sungguh tak tipu!
tapi aku tak focus dalam kelas, main main, selalu tidur, no revision, memang lah fail kan?
hihi. aku tak sedih pun kalau fail fail ni.
sebab memang salah aku tak belajar sungguh sungguh and not take serious in my studies.
but i will make sure, and really sure that next year i will be a SIFU to my all cutie JUNIORS.
BHAHAHAHA *evil laugh
berangan je, tapi berangan yang pasti boleh kan? insyaAllah, pray for me!


so now, me as candidate SPM, i must study gila gila untuk dapat result yang cemerlang!
semalam ada birthday party among my neighbours,
dan aku sembang lah ngan pakcik Zainal ni. dah lama tak sembangkan.
dia bagi kata kata semangat!
mula mula dia tanyalah, aku ambil jurusan apa, then i said lah perdagangan kan.
dia kata, kalau fizik kimia tip top, tambah pulak dengan akaun, add math & math pulak power, UM confirm dapat!
"trial you must do very well!
if you want to apply any U, they must see the Trial. so trial mesti tip top as SPM!"
WOW awesome!
aku yang terkebil-kebil ni rasa macam nak ambil spm je esok!
sungguh tak sabar!
hahaha, tipu je. gila nak ambil spm esok. memang fail semua. lol

so i take his words and keep it in my mind.
daaaan akan ku jadikan sebagai MISSION AKU!

YEAHHHH semangat ni ^^
okaylah, nak buat cuti cuti TiKL ni,
Good Night,
Assalamualaikum :D

Saturday, 8 December 2012

damn im going back home!

hmm,
assalamualaikum.
huhu
hambarnya hari ni.
sedih kod.
nak tinggalkan dunia U ni.
hahaha
aku sedar lah aku baru nak masuk 17 tahun.
tapi sangat seronok bila duduk sini!
you can do anything you want.
nak p kelas, taknak p kelas, datang lambat, lecturer tak kisah langsung.
awesome!
kalau lah sek aku macam tu, OMG, best gila!
hahaha
tak tak, kalau sekolah macam tu,
confirm tikl tak dapat capai target.
so, cannot lah kan?
huhu
beg semua dah siap.
tunggu mama ayah sampai je.
BAIBAI DUNIA U, I WILL CHASE YOU SOON!
insyaAllah, got to go!
assalamualaikum :')

Tuesday, 4 December 2012

berada di pahang lagi

Pada malam yang dingin ini,
Assalamualaikum!
hehe. hari ni tak p jalan jauh jauh pun.
banyak habiskan masa berada dalam bilik.
awal pagi, lepas je solat subuh. terus takleh tidur.
taktaulah kenapa. tetiba segar je mata ni.
dan pagi tadi memang sejuk sangat!
sampai perut pun jadi lapar.
so i made sandwiches.
dah kenyang tu. saja tengok kat luar tingkap,
Subhanallah.
tebalnya kabus! patutlah sejuk.
lol. take a look!





see, dawn vs noon.
hahaha, kabus tebal pagi tu.
terkejut jugalah.
sampai tak nampak library kat seberang sana.

lepas makan mestilah takleh tidur kan?
kakak aku ngan kak farah sambung tidur balik.
hmm, bosannya.
then, magically, i open my history book and hand out.
hahaha
tetiba tergerak hati nak belajar.
dapatlah gak buat beberapa soalan.
buat sejarah pepagi mestilah mengantuk kan?
hihi, aku tak tahan lama pun.
nak dekat pukul 9 tu aku dah baring.
patu mulalah aku tanggalkan kaca mata dan letakkannya ke tepi bersama buku kesayangan ku.
kakak aku pula dah nak p kelas. haaa, elok lahtu.
aku tidur lah kejap.
ingat kejap je,
tup tup tidur sampailah kakak aku dah balik.
terkejut aku.
tengok tengok dah pukul 11am.
okay, lamanya aku tidur!
hahaha.
kakak aku beli sekali makan tengahari aku.
which is nasi kosong dengan tempoyak ikan patin dan lauk kacang panjang.
lauk tempoyak ni memang kegemaran aku. kalau makan kat R&R kat Temerloh, mesti aku makan lauk ni tanpa jemu :P
fyi, ikan patin kat Pahang semua fresh fresh taw!


lol, patu kakak kata ada sebungkus lagi.
'Pilih lah mana satu, yang lagi satu ayam paha. ija nak ayam ke ikan?'
aku terus tengok bungkusan lagi satu. gulp* meneguk air liur.
ya Allah, tergodanya aku tengok ayam paha dia!
akak aku ni, saja je taw -,-
so i decide to take ayam paha sambal.
yeah, sedap (Y)

patu lepas makan dah tak buat apa.
online je memanjang.
baca artikel.
patu petang tu, kakak aku ajak p pasar malam.
wah, kat sini pun ada pasar malam!
taklah betul betul pasar malam, tapi adalah pelbagai jualan di situ.
jalan kaki je p pasar malam, style tak?
kalau kat rumah, kena naik kereta kalau nak p pasar malam.
hahaha.
pilihan aku hanya Roti John.
ntah lah, tetiba je rasa nak makan tu.
patu kak farah offer beli Cream Puff.
so beli lah. 3 seringgit.
balik je ke bilik, terus makan Cream Puff tu.
pergh, tiptop!
memang sedap! style dia sama macam kaya ball, tapi bukan.
ni first time makan. kat sana takde kod? ke aku yang tak pernah beli?
hahaha
pape jea.
tapi memang sedap!

untuk aktiviti malam, hihi
aku p library kat sini!
sangat besar! tapi library ni barulah.
orang pun tak ramai. boleh kira berapa orang kat library tu tadi.
hahaha.
masuk masuk je dapat bau sofa, kerusi yang baru.
sunyi pulak tu.
buku pula, banyak pasal engineering lah.
takde kena mengena ngan aku pun -,-
TAPI novel cinta sangat banyak! sumber ilmiah pun banyak. so boleh lah baca nanti.
hehe.

then, esok pagi kemungkinan besar aku akan lepak kat library sorang sorang sementara kakak aku p kelas.
patu dia ajak p makan kat tempat yang ada western food. area campus dia. nanti bolehlah jenjalan area situ.
excited!
boleh lah rasa jadi budak U nak p kelas. HAHA
okaylah, sementara tunggu anniversary mama ayah pukul 12 ni, nak main game baseball dulu.
Good night, Assalamualaikum! :D

Monday, 3 December 2012

Hari Kedua di Pahang

Assalamualaikum.
jeng jeng jeng!
suspen nya hari ni!
ke mana lah kan kakak aku nak bawa aku jenjalan kat area Kuantan ni?
hmm.
sebelum gerak ke Kuantan dengan kereta Kak Farah,
aku, Ema dan kak Farah makan tengahari kat Kafe.
dalam pukul 1.30pm lah.
kak Farah kata, waktu macam ni dah nak habis lauk dah.
datang je kafe tu, alhamdulillah. ada juga lauk yang masih berbaki.
aku tengok keliling. ramai juga lelaki yang baru nak makan.
ada muka yang baru bangun tidur lah, ada muka baru pas mandi lah.
budak siswa memang begitu ke? hahaha. forget it.
lauk pilihan aku ialah telur sambal & ayam paha kicap.
ayam dia keras sikit tapi sedap lah. boleh lah kalau nak buat perut kenyang kan.
lauk itu bersama dengan nasi kosong. totally RM2.80
murah tak? kalau nak bezakan dengan TiKL. hmmmmmm
TiKL lagi mahal kod? hahaha.
pape jea

dah balik dari kafe, balik semula ke blok siswi sebentar.
air yang dibeli tadi memang manis.
kak Farah ni jenis tak minum air yang manis sangat,
jadi dia tukar jus tembikai dia dengan bekas air, dan tambah sedikit air mineral.
sementara tu aku ngan kakak aku tunggu kawan dia (tak ingat nama pulak) dok siap-siap.
dalam pukul 2 tu, YEAH KUANTAN, here I come!
hahaha.
sampai je kat kuantan, terus p kat East Coast Mall.
Ya Allah, banyak sungguh kereta. susah betul nak cari parking.
kami sama sama cari parking. TUPPP, ema nampak satu parking tak jauh dari mall.
Alhamdulillah. hehehe
niat utama nak p mall ni sebab nak tengok wayang. nak tengok cerita Life of Pi.
teruslah naik ke cinema.
alaaaa, lambatnya start. pukul 7.15pm.
'hmm, takpe lah. kita boleh tengok kat Kompleks Teruntum.' kata kak Farah.

Awal lagi time ni. dalam pukul 3pm macam tu.
so jalan jalan dulu. kawan Ema yang aku tak ingat nama tu, (HAHAHA) dia nak singgah Padini Concept Store.
Jadi kami terus ke situ.
Pergh, ramainya orang dalam kedai ni!
mana tak nya, sale habis lah!
sale sampai 70% pun ada taw!
dasyat tak? hahaha.
aku sekarang nak cari seluar.
tapi ramai sangat orang so i dont have any choice here.
patu kak Farah dok belek belek kaca mata yang ada dalam kedai tu.
serius lawa lawa specs kat situ!
aku pulak ada yang berkenan satu specs ni.
dia bulat besar. lol. tapi comel lah specs tu. dapat diskaun 30% lak
im eagerly to buy this thing. siap try lagi. buka dia punya tag, patu pakai. tengok cermin kecil. tak puas ngan cermin kecil, p jalan tengok cermin besar pulak. lol. kelakar pulak bila ingat balik.
but my point is SELUAR.
dengan sedihnya aku meletakkan semula specs tu dengan tagnya di tempat asal.
so sad :(
tapi nak buat macam mana. aku kena utamakan apa yang aku nak. apa kata orang, Mesti Bijak Berbelanja! hahahah
dah tengok kat Padini, aku singgah pulak kat Brands Outlet.
BANYAKNYA T-SHIRT! pergh, rambang mata betul. sungguh kalau aku tak kuat, memang aku beli baju kat situ.
haha. aku terus p kat tempat seluar. style kedai ni, kena beli 2 baru dapat diskaun.
satu seluar RM69.90. kalau dua seluar RM100. seluar dia cantik cantik!
ada berkenan seluar hitam dia,
tapi nak satu je. tapi kalau beli dua baru untung. my budget below RM100 je.
kalau beli dua baru sedap. kalau beli satu rugi lah kan?
jadi kakak pujuk, 'Ija, nanti kita beli kat KL jelah eh? bila aku balik rumah nanti.'
aku pun, hmmm. menurut jelah.
BABAI seluar! huhu
sedih betul. dah habis tengok tu. jam menunjukkan dekat 4.50pm
so terus keluar dari mall dan menuju ke kereta.

kak Farah bawa kami ke Kompleks Teruntum yang tidak jauh dari situ.
dengan bayaran RM2, kami parking kereta di tempat yang disediakan.
kami naik ke cinema, YEAH. ada pun Life of  Pi. pukul 5.25pm
murah taw. hanya RM9 sekepala. hihi.
kami turun balik dan p ke surau.
solat asar.
selesai semua, naik balik. hahaha
penat gak lah. naik turun naik turun. -,-
okay dah masuk panggung.
cerita tu mengambil masa selama 1 jam 45 minit kalau tak silap.
hehe, Life of Pi? hmm. not bad.
yang best dia boleh survive ngan Richard Parker tulah (Y)
kalau aku kat tempat dia, rasanya dah kena baham ngan harimau tu. hahaha
dah habis tengok movie, kembali ke surau semula.
menunaikan solat maghrib.
patu gerak ke Kuantan Parade.
dah sampai situ, banyak gaklah baju, tudung, kain yang dijual.





salah satu gerai yang ada di Kuantan Parade.






aku hanya tengok jelah. sobsob
patu singgah Cool Blog. beli lah sorang satu. yang jadi pilihan aku ialah Mocha! hihi :D
then, RasaMas jadi pilihan kami untuk makan malam.
hmm nyum nyum!




hehe, western food menjadi pilihan hati. Chicken Chop with wedges!








haaa, ni seekor ayam taw. kami share. sebab banyak sangat, kami tak larat nak habiskan. jadi kami bungkus bawa balik. hehe




PERGH, memang kenyang lah makan kat sini. sangat puas hati. (Y)
jam menunjukkan pukul 9 malam.
aku ingat terus balik. rupanya kena tunggu kawan mereka dari Kelantan.
kawan dia tu baru sampai Cherating. lama lagi lah kan?
so kak Farah ajak p TC.
haha. aku dah blur dah. tanya kakak aku.
'Kak, TC tu apa?'
'TC tu Teluk Cempedak lah.'
hahaha. boleh lak shortform eh?
dah macam TS(Times Square) lak. 
tak jauh pun nak ke TC.
TC tu best jugak lah.
tempat untuk rehat rehat. 
ada tempat jual jual juga!
macam kat Downtown.
banyak sangat pilihan baju. pergh. tergoda aku!
tapi aku tak beli pun. hehe
kawan kakak aku yang beli. 
dah habis beli, terus ke tepi pantai. duduk duduk situ.
ramai juga orang.
restoran segera seperti McDonald, KFC ada kat sini.
boleh gak nak singgah kat Chat Time.
7 Eleven pun ada!
haa, banyak kan pilihan?
hehe. moh lah ramai ramai datang ke TC ni. hahah
becoming a promoter :P
dalam pukul 10.45pm, kami terus ke station bus, tunggulah beberapa minit kat situ.
Kak Adda dari Kelantan pun sampai. Alhamdulillah. dah boleh balik.

Sampai je kat Blok Siswi, aku terus masuk bilik, baring.
haaa, sedapnya baring! hahaha
sakit kaki, sakit badan. berjalan ke sana sini.
patu terus mandi.
dah solat semua tu.
kak Farah panaskan baki ayam yang dibungkus tu.
aku kan kuat makan, aku tibai lagi ayam tu sampai habis.
hahaha.
patu esok ramai ramai puasa! seronoknya!
okay then, esok pulak kakak aku ada kelas pukul 11am.
aku tak ke library lagi kod?
mungkin aku duduk dalam bilik je.
buat homework atau nama panggilannya CUTI CUTI TiKL.
hoho. pray for me T.T
aku ni dah lah pemalas orangnya.
hahaha
okaylah, getting late.
need to sleep.
Good night, Assalamualaikum. :)

Sunday, 2 December 2012

Hari Pertama di Pahang

Assalamualaikum!
haaa, penat taw 'TRIP' aku nak ke pahang petang tadi.
mengambil masa 4 jam.
jammed teruk!
bosan sangat tengok kereta, ambil bantal dan tidur.
tak teman pun Aman yang tengah drive.
tapi dia takleh tengok aku senang tidur pun.
asyik asyik kejut aku.
grr!
last last berhenti kat R&R kat Termerloh.
cuci muka.
kan aku ngan abang aku je.
baju takdelah sama warna.
tapi i can feel pandangan orang yang ingat kami ni couple.
hahaha.
taktaulah aku ni perasan ke apa, tapi tak selesa orang pandang macam tu.
kami muhrim okay :D


see, muka segar gila! hahaha. ni nak dekat sampai tempat kakak aku punya hostel.
perasaan aku? hmm.
berdebar-debar! tempat baru kan? lol
seminggu je pun.
dah nak sampai tu, pergh.
padi ada dekat dekat ngan laut.
nice right?
anyway, aku jumpa lembu bersepah-sepah.
ada yang gemuk, ada yang kurus kurus.
aku ingat lembu ada kat luar je,
rupanya kat dalam tempat belajar ema ni pun ada -,-
mungkin tak banyak pembangunan, so pihak U tak kisah kod?
entah lerr.
dalam pukul 6 petang tu, aku sampai.
aku rasa aku takdelah bawa barang banyak sangat.
tapi kakak aku? respon dia. haih. SAKITNYA HATI!
'Ija, kau nak duduk sini sebulan ke? Beg punyalah besar. Toto lagi? Makanan ni stok sebulan ke? hahaha'
'Apa pulak, mana ada banyak. biasalah ni. aku malas lah nak basuh baju. yang toto ngan makanan tu mama yang sediakan. aku bawa je.'
hmmm. apalah. takde maknanya aku nak duduk menumpang kat tempat dia ni sebulan.
aku fikir mama ayah je aku sanggup duduk sini taw!
huhu.
persepsi aku yang pertama apabila masuk je dalam bilik dia.
'Ya Allah, boleh ke aku survive kat sini. bosan gila! nothing. no television'
aku pun cari cari baju. p mandi. solat. bla bla bla.
dah siap semua tu, jenguk kat tingkap.
'WHATTTTT? LEMBU? akak! kenapa ada lembu kat depan ni? banyak lak.'
'hahaha, dah biasalah lembu ada kat depan tu.'
pergh. aneh aneh je kat sini kan -,-
nasiblah TiKL tak gini.
hahaha
alhamdulillah.

then, i took my dinner at McDonald.
hahaha. boikot? hmm. lupakan itu sebentar.
sebab McDonald kat sini ada McCafe! lain dari yang lain.
ada jual variety cakes and coffee.
design bangunan McD kat sini pun cantik taw!


this is not mine. kawan kakak aku punya. saja tangkap, LAWA buih atas coffee tu!


haaa, this is my dinner meal, chocolate  frappe and mcChicken 

aku tak pernah dengar pun McCafe ni.
aku ingat kakak aku main main,
rupa-rupanya betul.
McCafe ni hanya ada 2 cawangan sahaja di Malaysia!
di Pekan, Pahang & di Kuala Lumpur.
jadi kalau teringin, pergilah k? hihi.

Dah balik dari Mcd tu, p singgah kat BKSS. hmm, macam kedai runcit lah.
kakak aku nak beli air mineral. so turun lah dari kereta.
BKSS tu sangat dekat dengan blok siswa (aspura, haha) dengan kafeteria.
pergh, macam macam lelaki aku jumpa. yelah, kat blok siswa mana ada tv. kan tadi ada lawan bola antara Malaysia-Indonesia. dorang layan kat kafe jelah.
and WOW. ini ke Universiti? SERONOKNYA!
sekarang baru aku faham kenapa kita takyah cari boyfie time sekolah,
cari kat U. 
sebab KAT U LEBIH RAMAI LELAKI yang pelbagai characters dan style dan juga BIJAK!
ada sorang lakilaki sama course ngan kakak aku.
jalan dari kafe ke blok siswa ngan kain pelekat. kakak aku tunjuklah dia kat aku.
nama apa ntah. PERGH taknak handsome lak.
hahaha

now aku rasa macam budak U!
tadi kakak aku offer, bila dia p class nanti, aku takyah lah duduk dalam bilik, biar aku duduk library kat sini.
YA ALLAH. BESTNYA! (Y)
serius tak sabar. mana tahu kod kod kena ngorat ngan budak U ke kan? yang handsome punya lah.
hahahaha
gila berangan aku. muka tak lawa nak kena ngorat? memang tak ler :(
huhu. never mind.

hmm, tu jelah kod untuk hari pertama ni?
esok kawan kawan kakak aku plan nak ke kuantan.
harap cuaca baik!
insyaAllah. Good night Ija! p tidur!
terima kasih, Assalamualaikum.

Saturday, 1 December 2012

pahang for a week

buzz!
assalamualaikum!
hihi.
sekarang memang tengah online dalam kereta.
mula niatnya nak masukkan movie dalam pendrive,
boleh lah tengok movie dalam kereta kan.
tup tup nampak broadband lak.
selesai je transfer movie,
terus online.
hahaha.
sebenarnya sekarang tengah on the way ke pahang.
aku nak duduk sana seminggu.
huwaaaa, sedih sangat tinggalkan rumah selama seminggu.
tambah pula bukan ayah mama yang hantar.
now im with my oldest brother, Aman.
dia lah drive.
mungkin perjalanan mengambil masa dalam 3 jam. boringggggggg!
sebab tu kena tengok movie!
hehe.
kk. lets me story why i must stay in pahang.
my parents will celebrate their anniversary at Langkawi Island!
and leaving me here :(
hahaha, tak kisah pun sebenarnya.
aku sedih sebab kena duduk ngan kakak aku je.
aku boleh je duduk kat rumah sorang sorang like always.
tapi my parents tak percaya kat aku pulak.
huhu.
and hari ni first time ditinggalkan dengan IC sendiri.
HAHAHAH
selalunya pakai IC photostat je.
mama ayah baru sedar kod aku dah besar?
lol
pape jea.
anyway hari ni dah 1 hb Disember 2012.
aku bawa banyak buku nak ke sana! percaya tak?
imagine lah aku belajar kat sana nanti.
hahaha
aku taktau lah boleh jalan ke tak,
tapi niat nak belajar tu dah berputik di hati
cewaaahhh
hahaha.
okay lah. bateri laptop dah low.
Have a nice day ZATI!
Assalamualaikum.

Sunday, 25 November 2012

apabila bermain layang layang...

heyyy!
Assalamualaikum.
Okay, hari ni aku hadir 2 tempat perkahwinan.
Pergh, memang penuh lah perut aku ni. Dok makan je kan.
Tapi berbaloi kod. SEDAP (Y)
hahaha. pape jea
Dah balik kenduri tu, boring pula dok rumah kan.
So aku online jap. Zaf pulak online. cantik ah.
Ajak dia main layang-layang.
dalam pukul 5 lebih tu, aku sampai rumah zaf.

Mula-mula fikir, syok ke main layang-layang dua orang je?
Rumah Syafiq sebelah je dengan rumah Zaf, aku ajak jelah Syafiq ni.
'Syafiq, jomlah main layang-layang dengan aku. Kau kena main jugakk'
'Alaa, taknak lah. aku nak tolong mak aku buat kek.'
HAHAHAHA, style lah dia tu. tolong mak buat kek. susah nak cari lelaki sebegitu.
tup tup. aku ngan zaf jelah main.
tapi beberapa minit lepas tu. Syafiq hantar wakil dia untuk bermain bersama kami.
nak tahu siapa? adik adik gadis dia. lol, suka hati dia je -,-
ketika bermain layang layang:
First try, alaa tak naik pun?
Second try, alaa kenapa dah naik, jatuh balik?
Third try, Zaf, tali mati lah. macam mana ni. takat ni je tali dia?
No trying. sibuk dok betulkan tali pancing tu. last last putuskan jelah.
hahahaha. buat macam layang-layang sendiri je kan? padahal Alanie punya. minta maaf ya :)

Dah putuskan tu, cepat cepat ikat balik kat layang-layang sebab angin dah kuat sikit.
YEYYYY! naik pun. dah tinggi dah. takde lah tinggi mana, baru tinggi pokok.
Tetiba pulak angin takde. fiyuuuuuuuu tersangkut pulak kat pokok.
hahaha. dah gelabah dah ni. layang layang ni bukan aku punya.
'Zaf, cepat panggil ayah kau. Tolong betulkan.'
'Kalau panggil pun takan ayah aku nak panjat pokok.'
lol, aah kan? so aku main tarik tarik lah tali tu.
kebetulan pulak ada angin. haaaaaaaa. naik lah balik layang layang tu.
hahaha, seronok sangat taw time ni. aku yang buat sendiri tanpa pertolongan orang lain.
maknanya aku dah reti main lah kan? hahaha.
aku main sampai tali habis. nasib tak terlepas. aku sempat tarik. kalau tak sempat?
HMMM, kena ganti baru untuk alyanie lah. lol

Okay. dalam 5 minit je, aku tengok layang layang ni terbang atau melayang dengan sangat tinggi,
patu, aku kata kat zaf, kalau aku dah pandai naikkan, aku mesti pandai turunkan layang layang tu.
Dengan berhati-hati aku gulung tali pancing tu. tapi kena main tarik tarik gak lah layang layang tu sebab takut jatuh. bila dah separuh gulung, zaf tunjuk kat aku kat satu arah.
'Zati, tengok tu. layang layang. macam azira punya je'
'Amboi, ni nak lawan aku ke apa ni? Aku dah nak turunkan, dia naik? takpelah, aku tetap no 1. dia no 2. aku dah gulung dulu. so dia lambat.'
hahaha. dah simpan balik layang-layang tu, zaf ajak jenjalan pula sebelum aku pulang ke rumah.
dah jalan tu, sampai kat area rumah azira.
'Haa, patutlah zaf. kau nampak tak chemistry nya kitaorang? dahlah birthday sama. Azim yang main layang layang tu.'

Lepas dah usha si azim tu, ayah aku datang nak ambil kami. tetiba azie perasan pulak kitaorang, kami pun lambai lambai lah.
Hahaha. boleh pulak time ni bahasa isyarat digunakan oleh zaf dan azie. last last tunjuk tanda call.
ntah pape -,- pastu ayah hantar zaf balik.
aku dalam kereta. terfikir semula masa aku main layang layang tadi.
Ya Allah, puasnya main. rasa macam semua masalah pergi dibawa angin tu, ringan dah kepala ni.
rasa keamanannya :D bersyukur sangat, alhamdulillah.
sungguh, aku ada satu masalah yang patut aku selesaikan. kalau tak selesaikan, benda ni akan tergantung tak bertali :/ jadi, aku akan pastikan aku akan cukup kuat untuk menghadapi & menyelesaikan masalah tu.
InsyaAllah.
Thanks and good night!













Saturday, 24 November 2012

Twilight Breaking Dawn Part 2

Assalamualaikum
Hihi, tahu dah. memang lama tak update blog. ni update pun sebab hari tu 22 November 2012 memang the best day spend time with my mom. just between me and her.
Selalunya ada penyibuk (kakak aku) takpun ayah, tapi sekarang kakak ada kat pahang, ayah outstation pulak. so aku jenjalan ngan mama jelah.

Ni memang first time keluar ngan mama berdua.
Mama pula banyak kali tanya aku, 'Ija, takpe ke ija keluar ngan mama ni? tak bosan ke?' HAHAHAHA
Ape daaaa. apa mama melalut pun aku taktau. hey, you are my mom. takan aku nak bosan kod?
Hari tu keluar rumah pukul 10am lebih ah, mama drive sampai ktm kajang.
Tapi kat situ takde parking pula. so my mom decide nak parking kat hospital kajang tu. lagi selamat katanya.
ya AMPUN.
Sayang sangat kereta dia -,- so, terpaksalah jalan dari hospital tu sampailah ke ktm. hahaha
Dah pakai lawa lawa, berpeluh pula. hmm, apa boleh buat, dah tunggu teksi lama, buang masa kan?

Dari ktm kajang, sampailah ke ktm KL Sentral. Patu take a cab, pergi mana ntah. tapi tempat urusan mama lah kan. mama dok sibuk berurus ngan rakan sekerja dia. okay, sorang je ni. dok melopong sorang diri je. boring. nasib sekejap je -,- sampai pukul 1pm lebih.
And mama ajak balik.
'WHAT BALIK? mama, ija duduk terperap je kat rumah. tak ke mana pun. takan balik rumah terus?'
'Dah tu nak kemana? mama nak buat cop mama ni. kat kajang.'
'Alaa mama ni.' :( patu aku terus beli ticket ke kajang. ingat nak singgah mid valley. tapi aku dah merajuk dah. lol
Dalam train, aku diam je. tak kata apa. dok usya tempat duduk. kesian mama berdiri je dari tadi. Alhamdulillah, bila train berhenti kat Mid Valley, ramai orang keluar. dan aku pun cepat cepat lah chop tempat duduk.
HEYYY, ofcourse lah untuk mama aku. hehe. nampak tak baiknya aku ^^

Dah sampai kajang balik, naik teksi sampai lah ke kfc metropoint tu. makan lah kat situ. time makan tu, aku pujuk lagi.
Hari ni keluar cerita twilight. aku nak juga tengok. ada ke mama ajak tengok wayang kat metro kajang je? HAHAHAHA. lawak betul mama aku. takde class -,-
So, aku ajak lah mama p mines. senang kan. mama pun tahu jalan, then MINES HERE WE COME!
hahaha, lepas makan, specs aku ni buat hal. skru tertanggal pulak. bingkai specs tu sebelah dah tercabut. lol
Mama p ambil kereta kat hospital, aku p betulkan kat focus point dalam metro point.
Dah siap tu, tunggu lah mama kat luar tu. lima minit jugalah.
I dont know either time ni ke ada orang jumpa aku atau time lain.
sebab, time aku nak balik rumah, aku online jap, ada pulak dia kata dia ada jumpa aku, and he said this is crazy?
What the? apa yang gila nya? aku pun tak faham. bila aku tanya, taknak balas pulak -,-'
LUPAKANNN.

Dalam pukul 3pm tu, yeyyyyy! sampai pun kat Mines. hahaha, nasib senang cari parking. takdelah mama bising susah parking lah, apalah. fuhh. selamat :)
Dah sampai, terus ke panggung wayang, beli ticket wayang cter Twilight Breaking Dawn Part 2.
'Alamak mama, lambatlah dia start. pukul 4.50pm. macam mana ni? nak tengok juga ke?'
'Tengok jelah. dah sampaikan.'
HEHEHEHE. seronok gila!
Sementara tunggu tu, jenjalan lah satu mines tu. dari atas, turun bawah. ke bawah dan ke bawah. patu naik atas balik. perut lapar, tibai ice cream sundae coffee with oreo <3 (sebenarnya penat, nak cari tempat duduk. tu yang beli ice cream kat Mcd) hihi
Pergh, sedap! dok elok makan ice cream tu, ada seorang penjual ni datang jual cd cd berusurkan Islam.
Taklah handsome mana, tapi Ya Allah. sungguh aku terpikat bila dia mengalunkan selawat nabi.
Aku terus pujuk mama suruh beli. HAHAHA. alaa RM10 je pun. patu dia kata ada nak sumbangkan untuk Gaza juga. so good kan? ^^

'Okay mama. dah nak dekat 4.50pm ni. better we go now.'
Masuklah kami dalam panggung wayang yang nombor 4.
Biasalah, iklan 10-15 minit. dan bermula lah cerita berkisah vampire yang berdarah sejuk tu.


Haaa, ni Bella Swan dah jadi vampire taw. mata dia dah merah. lawa! <3 dan cerita ni start dengan romance.
Pergh, dah lah tengok ngan mak aku. segan nak mampos lah -,- aku tak pandang mama pun time ni.
hahaha. lucah gak lah. haih







Time ni pulak. kelakar. hahaha.
Tahulah badan berketul ketul, kalah juga dengan heroin kita ^^ tulah, poyo lagi. lol.
Fyi, setiap vampire ada kelebihan sendiri. Bella dapat kuasa perlindungan. Awesome (Y)






Ini paling semangatlah aku tengok.
Semua serang Volturi.
Dorang mula mula taknak lawan, tapi lepas Cullen, ayah Edward kena penggal kepala, terus semua orang serang. haha style!





Haa, ni ketua Volturi. nama dia Aro.
Dia ni kelakar taw. Dia jumpa Alice.
Dia boleh tengok keadaan seseorang yang telah berlaku kat diri seseorang.
Yang Alice pula boleh tahu masa depan. so Aro dapat tengok masa depan tu.
Bila Aro pegang tangan Alice, dia dapat lihat pergaduhan berlaku.
bla bla bla. last last dia mati. kepala dia dipenggal oleh Bella ngan Edward.
HAHAHA, ni paling kelakar taw.
Rupa-rupanya tu bayangan masa depan je. ingatkan betul betul -,-
So, dia ambil keputusan yang dia taknak berlawan hari tu.


Dannnnn semua selamat. hahaha. kelakar je muka Aro bila dapat tahu dia akan mati nanti.
Tu yang cepat cepat cancel. lol.
Akhir movie tu dia kenalkan setiap pelakon dia. lama gak lah. yang mama aku ni sibuk ajak balik. sebab dah nak maghrib kan. haha.
pape jea. nak tahu lebih pasal Breaking Dawn part 2 ni, carilah kat pakcik google k?

Jam menunjukkan dah pukul 7pm, ayuhlah kita pulang ke rumah. Thank you so much mama, Noorsiah :)
Till now i still feel the happiness. thanks <3 i love you mama! kat sini jelah k, good night, tata :D

Friday, 27 July 2012

Distance


The sun is filling up the room
And I can hear you dreaming
Do you feel the way I do right now?
I wish we would just give up
Cause the best part is falling
Call it anything but love

And I will make sure to keep my distance
Say "I love you" and you're not listening
How long can we keep this up, up, up?

And please don't stand so close to me
I'm having trouble breathing
I'm afraid of what you'll see right now
I give you everything I am
All my broken heart beats
Until I know you understand

And I will make sure to keep my distance
Say "I love you" and you're not listening
How long can we keep this up, up, up?

And I keep waiting
For you to take me
You keep waiting
To say what we have

So I make sure to keep my distance
Say "I love you" and you're not listening
How long can we keep this up, up, up?

Make sure to keep my distance
Say "I love you" and you're not listening
How long till we call this love, love, love?

Wednesday, 30 May 2012

wah, ini first time!

Assalamualaikum!

hihi. hari ni last aku tidur rumah Aisyah. best tidur rumah dia dua malam. Zafirah & Maisarah pun join. kami empat orang je yang tidur sebumbung. yang lain semua sibuk dengan hal masing masing. huhu. apa aktiviti kitaorang buat?


 Yang paling best, YEAHHHHH, udang goreng tepung. hahaha. sedap kod! Aisyah & Mai tolong siang udang. aku ngan Zaf celup udang dalam tepung adabi yg dicampur dgn telur. hahaha. sebenarnya aku tak reti bab bab siang ni. sebab tu aku celup and goreng je udang tu. hehehe. i thought udang yang kami goreng tu tak sedap, sebab terlupa letak garam. so masak lah for first five shrimps. hahaha, kasi Aisyah & Mai rasa, depa kata sedap lak. memang kembang lah aku. hahaha, nasib tepung adabi dah cukup masinnya. hihi. patu, gorenglah semua udang yang ada. kami makan udang tu dengan KFC. hahaha. pelik but nice je. petang tadi lak, aku lapar sangat. sampai baki megi yg dimasak untuk lunch tu aku panaskan balik. time aku panaskan tu, aku campurkan dengan kokocrunch. HAHAHA. sakai. aku pun tak sangka boleh buat macam tu. bila aku makan, pergh. macam macam rasa. tak pernah buat? try lah buat. dijamin halal. hahaha


kk, next story. lepas petang tu, aku balik jap ke rumah. hantar baju busuk bla bla bla laah kan. patu family Zaf ajak p makan char kuey tiaw kat area Tesco. aku, mana boleh tolak kalau orang nak belanja makan kan? haha. ku join jelah. time makan char kuey tiaw tu, kan banyak udang. ada tiga ekor. aku, mana reti nak kupas kulit dia. aku kasilah udang tu kat Zaf, tup tup, ayah Zaf yang kupaskan untuk kami berdua. WAHHHHH, terharu siot! my dad pun tak pernah buat untuk aku. asyik mama je yang buat. huhu. serius terharu! then, time makan tu, mak Zaf dapat msg from her neighbour, yang ada budak lemas kat tasik. wah, surprising! dah lama tak berlaku kat kesuma ni. pas makan tu, ayah Zaf ajak p singgah tasik sat. wah, memang ramai orang lah yang p jenguknya. ramai sangat. aku yang pendek ni tenggelam. tak nampak sangat apa penyelamat tgh buat. lama weh proses pencarian tu. aku balik rumah pun pukul 1 pagi. aku nak je tunggu sampai jumpa, yelah, first time kan. nak rasa juga macam mana nak jadi forensik. tapi ayah Zaf suruh balik :'( huhu. hope that mereka jumpalah mayat si budak tu. mudah-mudahan Allah permudahkan pencarian itu. Ameen :)


Then, malam ni aku rasa pelik sangat. sebab aku tak boleh nak tidur lagi. hahaha, macam mana nak tidur, kalau hati dah senang :') esok dah lah ada reunion for 3KRK students. nak tak nak aku kena join, hahaha, bukan terpaksa, tapi yelah, kalau tak p kang kata aku sombong lak kan? so i must go :D reunion diadakan di sekolah je. cikgu Amalina join! weeeee, dah lama tak jumpa dia. rindu wo. hoho. harap esok dapat makanan sedap sedap lah. eh chop, KFC je? hahaha. tibai jelah. janji ada makanan :) hihi.okay, excited niiiiiiiiiiii. harap aku tak bangun lambat :)

Saturday, 31 March 2012

Sofbol

Assalamualaikum.

          Pada tengahari yang terik ini, aku ingin menceritakan tentang permainan Sofbol. LOL, apa formal sangat ni? haih. okay, aku masuk team Sofbol TiKL. ganas tak? hahaha, mestilah ganas. tu yang aku minat sangat masuk Sofbol ni. mungkin aku akan menjadi wakil sekolah untuk Kejohanan Antara Teknik (KAT) pada bulan 4 yang akan datang ni. tarikh aku taktau, tapi yang pasti perlawanan diadakan kat Teknik Kajang je. SAD! dekat sangat. kenapa tak pilih teknik yang jauh jauh sikit? boleh lah bermalam kat teknik tu. haha, tak bersyukur -,-

         Lepas tu, Coach minta pemain beli sepasang baju Sofbol punya. Ya Allah, teringin sangat nak pakai! and yes, I'll buy it! wah, mesti aku bergaya kalau pakai kan? lebih lebih lagi kalau sepasang warna merah. pergh <3 LOL, perasan je =,= aku rasa, kalau aku pakai satu set baju Sofbol tu, barulah semangat nak start game kat teknik kajang nanti. aku tahulah teknik kajang tu hebat kalau sofbol, tapi insyaAllah, team aku pun hebat gak :D lol

        Kk. bukan itu yang jadi point aku untuk cerita pasal Sofbol ni. tu pendahuluan je. hahaha. sebenarnya kan, ini pertama kali berlaku dalam hidup aku. memang first time! ish, memang first time lah. gelabah aku dibuatnya. tapi rasa nak pitam pun ada bila tengok merah banyak kat tangan dia. banyak sangat! ish. geli pulak aku. haih, actually, hari selasa hari tu, HMM, errrr hoho. bola sofbol yang aku baling terkena hidung kat partner aku. Engku Syasya. nasib dia dorm-mate aku. sebab we are quite close lah. dia takde lah marah mana, dia kata salah dia jugak sebab tak tangkap bola tu betul betul. serius weh, aku takde niat langsung nak cederakan dia, nak kata aku baling padu, takde lah jugak. ntah lah, aku pun tak sangka sampai hidung dia darah. banyak laktu. pergh, cuak lak aku buat anak orang gitu. I'm sorry my dear :(

      Hmm, memang menjadi satu pengalaman yang aku takan lupa. yelah, first time kan. huhu, tapi permainan sofbol ni best! kalaulah team aku gempak, pergh, aku rasa lagi best main. sebab, game tu tak jadi boring. tapi sekarang team aku tak strong lagi. aku? lagilah tak strong. HAHAHA. but i hope that my team will get top 3 for KAT nanti. Ameen <3 that all for today. Thank you LOL

Monday, 19 March 2012

WAAAHHHH! hari ni aku dapat MC! first in my life you knowwwwwww :D hahaha, seronok sangat bila salah guna MC :) takdelah, memang aku sakit pun. tapi sakit aku dah makin sembuh bila aku jumpa kawans kegemaran aku ni ^^ hihi. seronok sangat dapat jumpa diaorang, memanglah cuti seminggu, tapi takde gunanya, sebab hari ni baru aku dapat jumpa kawans aku ni. LOL

          Petang tadi seronok je sebab dapat jumpa kawans, ada pulak member nak belanja McD, siapa tolak kan? hahaha, kesian kat dia sebab aku tibai Double McChicken. ambil yang mahal punya. lol. mana taknya, aku lapar sangat kod. aku set pukul 2.45pm, tapi sampai mcd pukul 3.45pm. lama kan? dengan perut berkeroncong pun mintalah satu set tu. hahaha, kesian gila Kana! dia order Filet o-fish je. haih, Terima kasihlah Bro! ^^ hoho

        Aku bukan hang up dengan kana jelah, ada lagi dua orang, nama diberi oleh ibu bapa mereka ialah Nur Zafirah & Puteri Balqis. Sedap kan? sebab nama depa sedap lah aku kawan dengan mereka. hahaha, takdelah. they such a beautiful girl that always make me laugh and laugh and laugh! and they never made me bored. and they are really awesome :') hihi. macam macam ceritalah time jumpa tadi. alhamdulillah sangat, sebab depa sanggup share cerita dengan aku walaupun dah tak satu sekolah. huhu.

      Hahaha, ada juga perasaan jealous mengundang sebab tengok keakraban mereka berdua. yelah, depa satu kelas kan. mestilah macam macam berlaku antara mereka. haih, seronoknya sekolah kesuma. boleh aku pindah kesuma balik tak? lol. tak dapat lah der. huhu. sekarang ni, aku dah tak boleh nak stay up sampai subuh dah. duduk asrama kena tido awai. kalau tido lambat, nanti tertidur dalam kelas lagi. haha. kk, i'm ready to go school tomorrow! YEAH! TEKNIK KUALA LUMPUR, i'll see you tomorrow morning! hope that kes rotan tu dah berlalu. hahaha. Ameen. :)

Saturday, 17 March 2012

saat bahagia bersama orang yang tersayang :D

Assalamualaikum! hihi. seminggu cuti, baru hari ni aku dapat keluar rumah. yelah, sakit mata kan. sakit bukan sekejap, mengambil masa agak lama jugaklah untuk sembuh. sebenarnya, mata aku tak sihat walafiat lagi, tapi, disebabkan kedegilan aku, aku nak juga keluar. nasib baik ada kakak tersayang, Nur Emalina back up aku. kalau tak, seminggu cuti ni, tak rasa macam cuti pun. huhu



      Hmm, petang tadi singgah McDonald je. makan Doublecheeseburger. patu aku tibai my favourite chocolate sundae. patu buat homework kat sana. bla bla bla. patu balik tu, awal lagi kan, aku malas nak balik rumah. jadi aku singgah rumah Zafirah. tumpang solat kat rumah dia. hihi, patu aku pulak mengada-ngada nak main layang-layang. petang tu hahaha. takde angin pun. memang segan lah nak mainkan. then, aku merajuk. dah duduk dah kat situ, patu ayah Zaf dah datang. pergh, aku terus bangun. semangat nak main! hahaha. ayah Zaf lah yang naikkan layang layang tu. nak harapkan Zaf, hmm, dia pun tak pandai main. LOL seronok tengok layang layang terbang tinggi! i just feel that Ya Allah, amazing, can i fly with the kite? huhu. rasa macam beban yang aku memikul hilang sebentar! rasa ringan! rasa tenang. masalah aku pun macam BLANK. dah delete. rasa nak main lagi jeeee :) THANK YOU ZAFIRAH and her family :') tunggu cuti lagi k ZATIEEEEE


     Tutup cerita pasal layang layang. hahaha. ni tentang perasaan aku. pergh, mula mula aku fikir. aku dah set mind dah yang aku taknak fikir sangat si buah hati aku ni. yelah, dia tu agak freak. kejap mood dia baik, kejap mood tak baik, kadang kadang macam perempuan jugak dia ni. lol. kk, mengutuk ni -,- hihi. malam tadi pulak, haih, aku dah pelik dah. kenapa dengan dia? why suddenly he very damn different? yes, i admit, very thankful, because he is mine yang dulu. he's back! yang sweet, yang begitu sentimental, tapikan, kenapa tiba tiba? ada batu besar jatuh dari langit kena kat kepala dia ke? hahaha. unbelievable! syukur sangat ah dia dah okay. huhu. tapi agak kekok lah. sebab yelah, dah lama kod. sejak dia masuk tikl lagi dia berub**. huhu. and just want he know that i really appreciate everything he do. walaupun sikit, tapi jadi ah. syukur ah tu. huhu

    

Monday, 12 March 2012

Yuna - Terukir Di Bintang





okay, memang layan sangat lagu ni. sweet sangat lagu dia! dah lah shot kat Venice, Italy. My honeymoon's place. haha. anyway, this song was really adorable <3 made me think about him :')

Tuesday, 7 February 2012

Jersey Malaysia -,-

Assalamualaikum. hoho. 
Domino Pizza




          sakai betul lah aku hari ni. aku keluar rumah malam tadi pakai Jersey Malaysia taw. I thought pergi bangi je. pakailah simple je kan sebab nak makan pizza punya pasai. pas makan, last last kakak ajak p downtown kat Mines. dengan selebetnya, aku pun p lah. abg aku, Aman & Akim si penyibuk pun ada. hahaha. 

        jalan jalan Downtown tu. terserempak pulak dengan Rashdan. member lama. beborak dengan dia kejap. then, jalan jalan jalan, ada pulak seorang pakcik jual Selendang ni perli aku, 'Malaysia kalah lah semalam dik.' patu time nak balik ke kereta, bertembung dengan sekumpulan abang-abang SAKAI, boleh depa melaung Malaysia Malaysia kat aku! yelah, aku je perempuan pakai jersey Harimau Malaya kat situ. cheese. aku rasa macam nak lari pecut je dari tempat tu. boleh pulak kena perli macam tu. kalah tu kalah lah kan? 

            at least I still support Harimau Malaya ;) kalah menang belakang cerita lah. memang lah Malaysia masih tak power macam pemain bola sepak negara lain, kita as Malaysian, kenalah sokong negara sendiri kan? hahaha. pengajaran yang aku dapat hari ni, aku tak boleh pakai jersey ni selepas perlawanan bola sepak negara. lebih lebih lagi kalau pasukan Harimau Malaya kalah. hehe :) 

Thursday, 26 January 2012

duit duit duit $.$

*keshing keshing (bunyi duit)

         Assalamualaikum Duit. Hai Duit. Kau sihat ke Duit? Aku, tak berapa nak sihatlah Duit. Sebab kepala aku benjol terhantuk hand dryer kat dalam Ladies petang tadi. haih, buat malu je, Duit. T.T semua dok pandang aku kat tandas tu, pergh. buat muka tebal je. dah lah first time, Duit. Memang takde experience lah kan nak terhantuk kat benda alah tu. hahaha. gelak sorang sorang je kat situ.

         Haaa, Duit. Haih, Duit duit. kalau kau nak tahu kan Duit, sudah banyak betul aku pakai kau untuk cuti Chinese New Year ni, Duit. dulu kan Duit, zaman aku budak Sekolah Menengah Rendah, (story about Form 3) aku ni payah taw nak pakai kau Duit. aku jimat. aku simpan kau dalam sampul duit raya, patu aku nyorok lah kau kat mana-mana aku suka, Duit. patu aku lupa letak kat mana. hahaha.

       Itu dulu. ye, DULU. sekarang kan Duit, ya Allah, every sampul yang aku nyorok, semua dah kosong. duit RM1 pun dah habis taw. Pergh, mang boros sangat lah kan? mana taknya, tiga hari berturut-turut aku keluar rumah. mula-mula p area Kuala Lumpur, esoknya pulak p The Mines dan tadi aku p Alamanda. hahaha. dan esok, ada classmates 2011 ajak p Kajang. clash pulak dgn ex-classmates this year yang nak hang out kat Pizza Hut, Semenyih. so, where should I have to go? hahaha. memang dua-dua aku tak pergi. Duit aku dah habis weh!

     Patu esok pagi Maisarah & Zafirah ajak aku p teman depa potong rambut kat Tesco, Semenyih. hahaha, buat terserempak dengan budak kelas aku. nak jawab apa pulak? hahaha. aku boleh je p tiga tiga sekali. aku kan hebat. mana-mana je ada aku. masalahnya, yelah. DUIT. HAHA. apalah =.=' haih. yes, so hard to decide where i want to go without any money.

        Konklusinya, janganlah aku menjadi seperti aku lagi yang TERboros semasa cuti sekolah skang ni haaa. Gunakan duit yang aku AKAN simpan nanti untuk masa depan aku. masa depan? FUYOO. hahaha. kk. then, untuk esok. harap harap aku dapat keluar rumah lagi!  . . . . . . . . . . . . . tanpa duit -,-

Friday, 13 January 2012

Saya minta maaf. hihi


Assalamualaikum.

         Nak gelak jap. HAHAHAHA. aduhai. niat nak beritahu depa hari isnin, namun hasratku hancur musnah. kantoi pulak dengan si YJ, Hidayah & Hafizha. haih, rasa macam menyesal lak terbagitahu cikgu kaunseling tu dulu. ingat nak cikgu tu sorang je tahu. last last, beliau suruh bagitahu my girls hari ni jugak. takut my girls kecil hati dengan aku. at my thinking, my girls kecil hati ke kalau aku tak bagitahu? i dont think so, because all my girls are tough like me :D hahaha

          Takdelah. bukan saja saja aku nak rahsiakan benda ni. Payah taw aku nak jaga rahsia ngan korang. in the same time, aku belajar how to keep a BIG BIG BIG secret from my best best friends. yelah, salunya, kawan rapat lah kita tak rahsia pape kan? dugaan dia, mang payah lah. like i say, macam aku ni dok pegang rahsia negara taw. asyik-asyik kantoi ngan Zaf. nasib aku pandai cover. At last, kantoi terus. -,- nak buat macam mana kan, dah tak surprise! huhu.

          I will use another plan that is plan B. what is the plan B? hahaha. aku pun taktau. dah kantoi kan. Plan A nya, baru ingat nak nangis nangis, nak peluk cium dengan my girls secara tiba-tiba kan. saje nak buat my girls curious.
''Why Zatie acting like this? is she want to die tomorrow or might be later?''
HAHAHAHA, so nice if my girls think like that. very love them! hahaha. masalahnya, semuanya dah terbongkar hari ni, bukannya hari isnin nanti. Haih, apalah aku nak buat senin nanti? hmm. let me search at Google, what is the plan B for my farewell this monday? hihi, macam ada je -,-

         Jadi, aku kena buat Plan B lah pasni. think yourself Zatie! haha. what would i do to them soon? hmm. still in my mind! pape pun, surprise! I'll make sure that Monday would be the best day for those who are my closes friends :)


Tuesday, 3 January 2012

Selamat Datang Sekolah 2012!



did i mention SCHOOL? omg, really? esok nak sekolah! ya Allah, apa aku ni. tak bagi salam. Assalamualaikum :) bhahahaha. kkk. aku sebut sekolah wo hari ni. haih. macam tak percaya pula aku nak masuk sekolah. ingat dah habis sekolah dah. hahaha. aku kan. syok je tengok kakak abang lepasan SPM tu. hooray lah diorang kan. hmm, fine. tunggu setahun lagi, turn aku pulak kan! so, take it easy! hahaha.

tahun ni aku nak sekolah mana ye? in my imagination, omg i see KESUMA LAKES school! haih, sebelum tu. aku nak cerita sikit pasal teknik & sbp reject aku. wawawa, senang je permohonan aku ditolak kan. hahaha. kelakar je bila check dapat ayat yang paling syok ah aku rasa. haih, takde ayat lagi syok ke nak kasi kat aku? yang puitis ke, melankolik ke, sadis ke, eh tanak sadis. hmm, yang bahagiakan hati aku lah. ini tidak.
'' Harap maaf, permintaan anda tidak berjaya ''
wuihh, dua kali aku dapat ayat tu. yang aku paling risau sekali, adakah SMK BTK akan reject aku juga? NOWAY! kalau kena reject juga, ya Allah. mana lagi aku nak p wey? hahaha. macam best je kena reject reject ni. rasa nyesal lak tak belajar betul betul time PMR dulu. eh kkk, past is past. let bygones by bygones :D

haaa, aku jelah tinggal kat kesuma tu nanti. nasib baik ada Zafirah. nasib baik Poe. nasib baik ada YJ. nasib baik ada dorang. boleh teman aku kat kesuma yang HOT & COLD tu. hahaha. serius nak dok asrama, tapi. yelah. Allah tak mengizinkan. maybe ada hikmahnya kod. yelah, aku ni lemah semangat sikit kalau kalau kena kacau TETTTTTTTTTTT. lupakan. kang dia datang lak kan. haha . hmm, i just write something to all my beloved, who are will separate school with me :)

to my close friends: Nur MaisarahArina Insyirah, Noor Azira, & Aisyah Hazirah

I'll always be beside you till the very end,
wiping all your tears away,
being your best friends,
I'll smile when you smile and feel all the pain you do,
if you cry to a single tear,
I promise, I'll cry too.
and Girls, just take care!
I <3 You all!

to my sweeter Memel:
You: What if I fall for a girl that I attracted there?
Me: Never mind, sayang. I'll let you go to that girl that more perfect then me but I can't stop to love you. TETTTT
You: What if I dishonest with you?
Me: Maybe, I scold you, why don't you frank with me? Just say it. Don't ever lie with me k ;) just honest :D
You: haaa, okay :) What if you leave me?
Me: Memel, never if I can. Insya Allah. I just want you always take care by yourself when you stay there. Hope you can get many Handsome friends and can introduce to me. Haha. Kidding ;) and Memel, don't forget me okay!
You: Alright. (:
Me: ilywamh Memel!



:)
so, now. aku dah ready nak jadi budak sekolah kesuma. pasal kawan dan kekasih yang akan / nak tinggalkan aku tu. lupakan kejap. aku as budak kelas science nanti akan belajar yang sangatlah banyak subjeknya. harap, aku dapat catch up apa yang akan diajar oleh guru guru nanti. Ameen & adios!