Thursday, 26 January 2012

duit duit duit $.$

*keshing keshing (bunyi duit)

         Assalamualaikum Duit. Hai Duit. Kau sihat ke Duit? Aku, tak berapa nak sihatlah Duit. Sebab kepala aku benjol terhantuk hand dryer kat dalam Ladies petang tadi. haih, buat malu je, Duit. T.T semua dok pandang aku kat tandas tu, pergh. buat muka tebal je. dah lah first time, Duit. Memang takde experience lah kan nak terhantuk kat benda alah tu. hahaha. gelak sorang sorang je kat situ.

         Haaa, Duit. Haih, Duit duit. kalau kau nak tahu kan Duit, sudah banyak betul aku pakai kau untuk cuti Chinese New Year ni, Duit. dulu kan Duit, zaman aku budak Sekolah Menengah Rendah, (story about Form 3) aku ni payah taw nak pakai kau Duit. aku jimat. aku simpan kau dalam sampul duit raya, patu aku nyorok lah kau kat mana-mana aku suka, Duit. patu aku lupa letak kat mana. hahaha.

       Itu dulu. ye, DULU. sekarang kan Duit, ya Allah, every sampul yang aku nyorok, semua dah kosong. duit RM1 pun dah habis taw. Pergh, mang boros sangat lah kan? mana taknya, tiga hari berturut-turut aku keluar rumah. mula-mula p area Kuala Lumpur, esoknya pulak p The Mines dan tadi aku p Alamanda. hahaha. dan esok, ada classmates 2011 ajak p Kajang. clash pulak dgn ex-classmates this year yang nak hang out kat Pizza Hut, Semenyih. so, where should I have to go? hahaha. memang dua-dua aku tak pergi. Duit aku dah habis weh!

     Patu esok pagi Maisarah & Zafirah ajak aku p teman depa potong rambut kat Tesco, Semenyih. hahaha, buat terserempak dengan budak kelas aku. nak jawab apa pulak? hahaha. aku boleh je p tiga tiga sekali. aku kan hebat. mana-mana je ada aku. masalahnya, yelah. DUIT. HAHA. apalah =.=' haih. yes, so hard to decide where i want to go without any money.

        Konklusinya, janganlah aku menjadi seperti aku lagi yang TERboros semasa cuti sekolah skang ni haaa. Gunakan duit yang aku AKAN simpan nanti untuk masa depan aku. masa depan? FUYOO. hahaha. kk. then, untuk esok. harap harap aku dapat keluar rumah lagi!  . . . . . . . . . . . . . tanpa duit -,-

Friday, 13 January 2012

Saya minta maaf. hihi


Assalamualaikum.

         Nak gelak jap. HAHAHAHA. aduhai. niat nak beritahu depa hari isnin, namun hasratku hancur musnah. kantoi pulak dengan si YJ, Hidayah & Hafizha. haih, rasa macam menyesal lak terbagitahu cikgu kaunseling tu dulu. ingat nak cikgu tu sorang je tahu. last last, beliau suruh bagitahu my girls hari ni jugak. takut my girls kecil hati dengan aku. at my thinking, my girls kecil hati ke kalau aku tak bagitahu? i dont think so, because all my girls are tough like me :D hahaha

          Takdelah. bukan saja saja aku nak rahsiakan benda ni. Payah taw aku nak jaga rahsia ngan korang. in the same time, aku belajar how to keep a BIG BIG BIG secret from my best best friends. yelah, salunya, kawan rapat lah kita tak rahsia pape kan? dugaan dia, mang payah lah. like i say, macam aku ni dok pegang rahsia negara taw. asyik-asyik kantoi ngan Zaf. nasib aku pandai cover. At last, kantoi terus. -,- nak buat macam mana kan, dah tak surprise! huhu.

          I will use another plan that is plan B. what is the plan B? hahaha. aku pun taktau. dah kantoi kan. Plan A nya, baru ingat nak nangis nangis, nak peluk cium dengan my girls secara tiba-tiba kan. saje nak buat my girls curious.
''Why Zatie acting like this? is she want to die tomorrow or might be later?''
HAHAHAHA, so nice if my girls think like that. very love them! hahaha. masalahnya, semuanya dah terbongkar hari ni, bukannya hari isnin nanti. Haih, apalah aku nak buat senin nanti? hmm. let me search at Google, what is the plan B for my farewell this monday? hihi, macam ada je -,-

         Jadi, aku kena buat Plan B lah pasni. think yourself Zatie! haha. what would i do to them soon? hmm. still in my mind! pape pun, surprise! I'll make sure that Monday would be the best day for those who are my closes friends :)


Tuesday, 3 January 2012

Selamat Datang Sekolah 2012!



did i mention SCHOOL? omg, really? esok nak sekolah! ya Allah, apa aku ni. tak bagi salam. Assalamualaikum :) bhahahaha. kkk. aku sebut sekolah wo hari ni. haih. macam tak percaya pula aku nak masuk sekolah. ingat dah habis sekolah dah. hahaha. aku kan. syok je tengok kakak abang lepasan SPM tu. hooray lah diorang kan. hmm, fine. tunggu setahun lagi, turn aku pulak kan! so, take it easy! hahaha.

tahun ni aku nak sekolah mana ye? in my imagination, omg i see KESUMA LAKES school! haih, sebelum tu. aku nak cerita sikit pasal teknik & sbp reject aku. wawawa, senang je permohonan aku ditolak kan. hahaha. kelakar je bila check dapat ayat yang paling syok ah aku rasa. haih, takde ayat lagi syok ke nak kasi kat aku? yang puitis ke, melankolik ke, sadis ke, eh tanak sadis. hmm, yang bahagiakan hati aku lah. ini tidak.
'' Harap maaf, permintaan anda tidak berjaya ''
wuihh, dua kali aku dapat ayat tu. yang aku paling risau sekali, adakah SMK BTK akan reject aku juga? NOWAY! kalau kena reject juga, ya Allah. mana lagi aku nak p wey? hahaha. macam best je kena reject reject ni. rasa nyesal lak tak belajar betul betul time PMR dulu. eh kkk, past is past. let bygones by bygones :D

haaa, aku jelah tinggal kat kesuma tu nanti. nasib baik ada Zafirah. nasib baik Poe. nasib baik ada YJ. nasib baik ada dorang. boleh teman aku kat kesuma yang HOT & COLD tu. hahaha. serius nak dok asrama, tapi. yelah. Allah tak mengizinkan. maybe ada hikmahnya kod. yelah, aku ni lemah semangat sikit kalau kalau kena kacau TETTTTTTTTTTT. lupakan. kang dia datang lak kan. haha . hmm, i just write something to all my beloved, who are will separate school with me :)

to my close friends: Nur MaisarahArina Insyirah, Noor Azira, & Aisyah Hazirah

I'll always be beside you till the very end,
wiping all your tears away,
being your best friends,
I'll smile when you smile and feel all the pain you do,
if you cry to a single tear,
I promise, I'll cry too.
and Girls, just take care!
I <3 You all!

to my sweeter Memel:
You: What if I fall for a girl that I attracted there?
Me: Never mind, sayang. I'll let you go to that girl that more perfect then me but I can't stop to love you. TETTTT
You: What if I dishonest with you?
Me: Maybe, I scold you, why don't you frank with me? Just say it. Don't ever lie with me k ;) just honest :D
You: haaa, okay :) What if you leave me?
Me: Memel, never if I can. Insya Allah. I just want you always take care by yourself when you stay there. Hope you can get many Handsome friends and can introduce to me. Haha. Kidding ;) and Memel, don't forget me okay!
You: Alright. (:
Me: ilywamh Memel!



:)
so, now. aku dah ready nak jadi budak sekolah kesuma. pasal kawan dan kekasih yang akan / nak tinggalkan aku tu. lupakan kejap. aku as budak kelas science nanti akan belajar yang sangatlah banyak subjeknya. harap, aku dapat catch up apa yang akan diajar oleh guru guru nanti. Ameen & adios!