Saturday, 31 March 2012

Sofbol

Assalamualaikum.

          Pada tengahari yang terik ini, aku ingin menceritakan tentang permainan Sofbol. LOL, apa formal sangat ni? haih. okay, aku masuk team Sofbol TiKL. ganas tak? hahaha, mestilah ganas. tu yang aku minat sangat masuk Sofbol ni. mungkin aku akan menjadi wakil sekolah untuk Kejohanan Antara Teknik (KAT) pada bulan 4 yang akan datang ni. tarikh aku taktau, tapi yang pasti perlawanan diadakan kat Teknik Kajang je. SAD! dekat sangat. kenapa tak pilih teknik yang jauh jauh sikit? boleh lah bermalam kat teknik tu. haha, tak bersyukur -,-

         Lepas tu, Coach minta pemain beli sepasang baju Sofbol punya. Ya Allah, teringin sangat nak pakai! and yes, I'll buy it! wah, mesti aku bergaya kalau pakai kan? lebih lebih lagi kalau sepasang warna merah. pergh <3 LOL, perasan je =,= aku rasa, kalau aku pakai satu set baju Sofbol tu, barulah semangat nak start game kat teknik kajang nanti. aku tahulah teknik kajang tu hebat kalau sofbol, tapi insyaAllah, team aku pun hebat gak :D lol

        Kk. bukan itu yang jadi point aku untuk cerita pasal Sofbol ni. tu pendahuluan je. hahaha. sebenarnya kan, ini pertama kali berlaku dalam hidup aku. memang first time! ish, memang first time lah. gelabah aku dibuatnya. tapi rasa nak pitam pun ada bila tengok merah banyak kat tangan dia. banyak sangat! ish. geli pulak aku. haih, actually, hari selasa hari tu, HMM, errrr hoho. bola sofbol yang aku baling terkena hidung kat partner aku. Engku Syasya. nasib dia dorm-mate aku. sebab we are quite close lah. dia takde lah marah mana, dia kata salah dia jugak sebab tak tangkap bola tu betul betul. serius weh, aku takde niat langsung nak cederakan dia, nak kata aku baling padu, takde lah jugak. ntah lah, aku pun tak sangka sampai hidung dia darah. banyak laktu. pergh, cuak lak aku buat anak orang gitu. I'm sorry my dear :(

      Hmm, memang menjadi satu pengalaman yang aku takan lupa. yelah, first time kan. huhu, tapi permainan sofbol ni best! kalaulah team aku gempak, pergh, aku rasa lagi best main. sebab, game tu tak jadi boring. tapi sekarang team aku tak strong lagi. aku? lagilah tak strong. HAHAHA. but i hope that my team will get top 3 for KAT nanti. Ameen <3 that all for today. Thank you LOL

No comments:

Post a Comment