Monday, 17 December 2012

alahai Cuti Cuti TiKL

Assalamualaikum!
hari ni hari Ahad.
kebanyakan orang, weekend lah kita berjalan kan?
but not me :(
sad, mama ayah cuti. tapi dorang rehat je kat rumah.
aku BORING.
aku tidur.
aku BORING.
aku whatsapp Zaf.
Zaf dah tidur,
now IM VERY BORING.
aku buat cuti cuti tikl.
hahahah.
yeah, now im doing my HOMEWORK WHICH CALL IT 'Cuti Cuti TiKL'.
haaa, jangan main main taw.
kerja rumah pun ada nama dia sendiri.
hebatkan sekolah aku? -,-'

okay, sejarah telahpun aku siapkan di pahang tempoh hari. so done history, 8 more down IJAAA! >.<
lama juga aku tak usik buku ni,
memandangkan cuti tinggal dua minggu je lagi,
so i must do my homeworksss!
aku nak berubahlah. SERIUSS meh
sampai bila aku nak hidup meniru kerja sekolah orang kan?
bukan kita yang pandai, tapi dia yang pandai.
siapa untung? dialah kan?
aku terus jadi BENGAPPPP.
lol.
so aku taknak jadi si bengap lagi.
azam aku tahun depan?
BELAMBAK.
tapi aku taknak state sekarang.
sebab, 2012 tak habis lagi.
hahaha
the funny girl doing her homework

malam ni target aku nak buat kerja sekolah PKU ( Pengajian Keusahawanan )
fyi, untuk keputusan akhir tahun aku, subjek ni aku dapat fail!
lol.
seriously, subjek ni mudah. lalu aku ambil mudah. i dont care about this subject.
last last, AMBEK KAU. FAIL! hahaha.
aku ni pemalas orangnya. malas sangat bila bab membaca ni.
mengira aku minat lah.
tapi kalau aku kata mengira aku minat, kenapa akaun aku fail? T.T
ni aku pelik. betul, aku minat mengira.
ACCOUNT IS ADVENTURE actually. sungguh tak tipu!
tapi aku tak focus dalam kelas, main main, selalu tidur, no revision, memang lah fail kan?
hihi. aku tak sedih pun kalau fail fail ni.
sebab memang salah aku tak belajar sungguh sungguh and not take serious in my studies.
but i will make sure, and really sure that next year i will be a SIFU to my all cutie JUNIORS.
BHAHAHAHA *evil laugh
berangan je, tapi berangan yang pasti boleh kan? insyaAllah, pray for me!


so now, me as candidate SPM, i must study gila gila untuk dapat result yang cemerlang!
semalam ada birthday party among my neighbours,
dan aku sembang lah ngan pakcik Zainal ni. dah lama tak sembangkan.
dia bagi kata kata semangat!
mula mula dia tanyalah, aku ambil jurusan apa, then i said lah perdagangan kan.
dia kata, kalau fizik kimia tip top, tambah pulak dengan akaun, add math & math pulak power, UM confirm dapat!
"trial you must do very well!
if you want to apply any U, they must see the Trial. so trial mesti tip top as SPM!"
WOW awesome!
aku yang terkebil-kebil ni rasa macam nak ambil spm je esok!
sungguh tak sabar!
hahaha, tipu je. gila nak ambil spm esok. memang fail semua. lol

so i take his words and keep it in my mind.
daaaan akan ku jadikan sebagai MISSION AKU!

YEAHHHH semangat ni ^^
okaylah, nak buat cuti cuti TiKL ni,
Good Night,
Assalamualaikum :D

No comments:

Post a Comment