Wednesday, 19 December 2012

HIHI THANKS FACEBOOK :')

Assalamualaikum.
okay. kalau Facebook je, mesti makcik pakcik mencari rakan-rakan sekolah lama mereka.
dan aku tak sangka,
same goes to me!

yeah, aku memang tak sangka ada seorang kawan zaman kecil aku,
iaitu Khairun Nisa yang masih ingat sungguh kat aku,
dia memang kuat ingatan! tak macam aku -,-' pelupa sungguh.
sebenarnya, kami dah lama friends dalam FB.
(dulu bulan April, ada gak dia IM, tapi aku tak layan. lol jahat jahat :P)
adalah lately ni, dia IM aku. she really recognize me! every moment yang dia ingat, dia cerita kat aku.
jahat betullah aku ni. sanggup aku lupa kawan kawan zaman kecil aku? huhu.

sekarang, aku boleh lah bayang bayang sikit muka Nisa ni setelah Nisa kasi macam macam gambar kat aku. hihi.
tapi masih tak ingat kat mana aku bermain2 ngan dia dulu. cuma dapat bayang muka jelah.
dia cerita, dulu dia selalu bermain ngan aku depan rumah aku. dengan Auni sekali.
kami kawan bertiga. kira rapat gak ah. Auni tu aku ingat. sebab abg dia kawan kakak aku dulu.
so ingat lah kan?
hahaha.

Nisa ni tetap berusaha nak ingatkan aku.
dia cerita lagi. dia kata dulu time darjah 2 aku kena libas tali pinggang dengan seorang budak lelaki ni.
nama dia Idzmir.
lol.
ini part paling tak tahan.
aku dok gelak je bila ingat balik time tu.
okay, kes ni memang segar di ingatan, sampai sekarang taw!
cerita dia macam ni.
aku rasa time tu baru pas PJ or ada sukan apa ntah time tu.
tapi masa tu memang nak tukar baju lah.
nak tukar bajunya kat dalam surau.
sebab surau depan kelas je.
lelaki perempuan diasingkan dengan langsir ditengah.
yang Idzmir ni, dia dok main main langsir tu.
aku nampak, so aku kejarlah dia dalam surau.
time kejar mengejar tu, aku taktau ah seluar dia londeh ke apa,
tapi dia tarik tali pinggang dia.
ZAPPPPP, terlibas kat dahi aku.
PERGH.
aku rasa biasa je mula mula.
tetiba kawan tegur,
'Zati, dahi tu berdarah'
aku terkejut lah kan. tengok cermin.
pergh, makin banyak darah keluar.
kawan semua panggil cikgu.
aku p mana? aku menangis kat surau tu.
HAHAHAHA.
lawak je.
patu cikgulah yang sapu ubat apa semua.
patu cikgu minta no mama.
nasib akulah. tempat kerja mama depan sekolah.
mama pun datang.
mama tanya, 'Ija nak jahit tak? Kalau jahit, cepat sembuh.'
PERGHHHHH, menggigil aku dengar bila mama tanya pasal jahit jahit ni.
aku katalah taknak. sakit.
patu, fuhhh, nasib baik mama tak paksa -,-'
the end.

HAHAHA, sejak kes tu, aku rasa satu kelas 2 Nilam (2003) tu ingat kod?
tu yang Nisa kata aku top dulu dulu.
then dia kata pas je kes tu berlaku, aku pun pindah.
hahaha, dorang ingat aku pindah sebab kes tu? haiyeee, mana adalah! kebetulan je.
lol, ape daaa.
lepas tu, Nisa kasi beberapa link profile yang aku mungkin kenal?
tapi most of them aku tak ingat pun. huhu
yang aku ingat muka Auni, Aiman & Idzmir tulah.
hahah.

Aiman? hmm.
now he has a good personality!
okay, masih cerita zaman darjah 2.
Aiman ni anak ustazah taw.
dia comel macam mak dia.
kami tak sama kelas, tapi kalau waktu agama je kelas bergabung.
so kenal lah kan?
kenapa aku ingat dia lagi?
sebab aku pernah bermain surat dengan dia.
hahaha. for me, tu memang kerja bangang dengan usia yang mentahnyaaa.
lol
gila betul aku ni -,-

Haaa, itulah serba sedikit cerita pada zaman dulu :)
bergunakan facebook ni?
sekurang-kurangnya ia memberi peluang kepadaku untuk berinteraksi dengan rakan lama.
THANK YOU FACEBOOK :')
hihi, tetiba rindu pula zaman kanak-kanak.
no tension & enjoy the life.
easy right?
Haih, life must go on!
SPM is coming soon! go ija go!
lol
okaylah dah mula pening.
Good Night Ija.
semoga aku mimpi dengan lelaki handsome hari ni. hahah
Assalamualaikum :D

No comments:

Post a Comment