Tuesday, 4 December 2012

berada di pahang lagi

Pada malam yang dingin ini,
Assalamualaikum!
hehe. hari ni tak p jalan jauh jauh pun.
banyak habiskan masa berada dalam bilik.
awal pagi, lepas je solat subuh. terus takleh tidur.
taktaulah kenapa. tetiba segar je mata ni.
dan pagi tadi memang sejuk sangat!
sampai perut pun jadi lapar.
so i made sandwiches.
dah kenyang tu. saja tengok kat luar tingkap,
Subhanallah.
tebalnya kabus! patutlah sejuk.
lol. take a look!





see, dawn vs noon.
hahaha, kabus tebal pagi tu.
terkejut jugalah.
sampai tak nampak library kat seberang sana.

lepas makan mestilah takleh tidur kan?
kakak aku ngan kak farah sambung tidur balik.
hmm, bosannya.
then, magically, i open my history book and hand out.
hahaha
tetiba tergerak hati nak belajar.
dapatlah gak buat beberapa soalan.
buat sejarah pepagi mestilah mengantuk kan?
hihi, aku tak tahan lama pun.
nak dekat pukul 9 tu aku dah baring.
patu mulalah aku tanggalkan kaca mata dan letakkannya ke tepi bersama buku kesayangan ku.
kakak aku pula dah nak p kelas. haaa, elok lahtu.
aku tidur lah kejap.
ingat kejap je,
tup tup tidur sampailah kakak aku dah balik.
terkejut aku.
tengok tengok dah pukul 11am.
okay, lamanya aku tidur!
hahaha.
kakak aku beli sekali makan tengahari aku.
which is nasi kosong dengan tempoyak ikan patin dan lauk kacang panjang.
lauk tempoyak ni memang kegemaran aku. kalau makan kat R&R kat Temerloh, mesti aku makan lauk ni tanpa jemu :P
fyi, ikan patin kat Pahang semua fresh fresh taw!


lol, patu kakak kata ada sebungkus lagi.
'Pilih lah mana satu, yang lagi satu ayam paha. ija nak ayam ke ikan?'
aku terus tengok bungkusan lagi satu. gulp* meneguk air liur.
ya Allah, tergodanya aku tengok ayam paha dia!
akak aku ni, saja je taw -,-
so i decide to take ayam paha sambal.
yeah, sedap (Y)

patu lepas makan dah tak buat apa.
online je memanjang.
baca artikel.
patu petang tu, kakak aku ajak p pasar malam.
wah, kat sini pun ada pasar malam!
taklah betul betul pasar malam, tapi adalah pelbagai jualan di situ.
jalan kaki je p pasar malam, style tak?
kalau kat rumah, kena naik kereta kalau nak p pasar malam.
hahaha.
pilihan aku hanya Roti John.
ntah lah, tetiba je rasa nak makan tu.
patu kak farah offer beli Cream Puff.
so beli lah. 3 seringgit.
balik je ke bilik, terus makan Cream Puff tu.
pergh, tiptop!
memang sedap! style dia sama macam kaya ball, tapi bukan.
ni first time makan. kat sana takde kod? ke aku yang tak pernah beli?
hahaha
pape jea.
tapi memang sedap!

untuk aktiviti malam, hihi
aku p library kat sini!
sangat besar! tapi library ni barulah.
orang pun tak ramai. boleh kira berapa orang kat library tu tadi.
hahaha.
masuk masuk je dapat bau sofa, kerusi yang baru.
sunyi pulak tu.
buku pula, banyak pasal engineering lah.
takde kena mengena ngan aku pun -,-
TAPI novel cinta sangat banyak! sumber ilmiah pun banyak. so boleh lah baca nanti.
hehe.

then, esok pagi kemungkinan besar aku akan lepak kat library sorang sorang sementara kakak aku p kelas.
patu dia ajak p makan kat tempat yang ada western food. area campus dia. nanti bolehlah jenjalan area situ.
excited!
boleh lah rasa jadi budak U nak p kelas. HAHA
okaylah, sementara tunggu anniversary mama ayah pukul 12 ni, nak main game baseball dulu.
Good night, Assalamualaikum! :D

No comments:

Post a Comment