Sunday, 29 December 2013

A Teacher's Assistant

gelak dulu *muahahaha acah je gambar tu
Assalamualaikum!
aku excited ni, excited sangat!
kenapa kenapa?
sebab esok aku akan cipta sejarah dalam hidup aku kerana aku akan bekerja sebagai teacher's assistant di tadika strawberry!
YEYYYYYYYY
because of me do not have any younger sister so i decide to take an experience to take a good care of the kids!
aku sangat minat dengan budak-budak taw.
ada taw orang tanya:
Zati, kamu buat apa lepas spm ni?
insyaAllah saya kerja kat tadika dekat dekat dengan rumah.
Wah baguslah macam tu. nanti senang bila dah kahwin
aku pun erk, senyum jelah yang mampu. hahaha

my preparation before tomorrow?
hmm
takde apa pun nak ready nya.
dah lah tadika tu kena fully speaking tu taw.
alahai i dont know lah tercakap ke tak esok.
Pengetua tu kata, kat tadika lah tempat yang paling sesuai untuk belajar berbahasa inggeris.
aku pun hmmm anggukkan kepala je.
hahaha
nak kata apa lagi kan?
just take it as my challenge jelah.
hoho
aku ada buku 'how to speak english better'
aku buka first page je. patu bosaaaaaaaaaaaaaaaaan.
hahaha, tutup balik buku tu. baik layan instagram je
hihi
esok aku kerja bermula dari pukul 8 pagi sehingga pukul 1 petang.
gaji aku sikit je nak berbanding dengan kawan kawan aku yang lain.
RM5 for an hour. tapi yang untungnya dapat makan minum free <3
muahahaha
tu paling penting taw sebenarnya.
hope that i can handle the kids wisely
jangan aku menangis join dorang sekali sudah ler. hahah
memandangkan lesen L aku tak dapat lagi, so aku tak boleh lah memandu lagi.
jadi, abang aku lah jadi driver. lol
pergi dia hantar, balik pun dia ambil.
nasib dia baru habis degree, tunggu kerja datang kat dia.
tu kat rumah dia menggemukkan diri jelah di samping jadi driver aku lol
haaaaaa dah pukul 11.30pm?
okay okay.
ive to sleep right now.
good night peeps, tomorrow will be challenging!
<3

Wednesday, 25 December 2013

Encik Mimpi - rindukanlah

Ku benar benar sayang
pada diri mu oh kasihku
janganlah engkau ragu pada diriku
daku berkelana mencari
harapan yang kita impikan
dari terbitnya sang suria
hingga tenggelam

Daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas-ikhlaskan lah hatimu

Rindu-rindukanlah diriku
sepanjang hari-hari mu
sayangku, ku adalah milikmu
sayangku,
ku adalah milik mu yang kau rindu

Doa-doakan lah
diriku di dalam hati mu
di dalam nafas mu
sepanjang hari hari mu

Ku benar benar sayang
pada diri mu oh kasihku
janganlah engkau ragu pada diriku

Daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas-ikhlaskan lah hatimu

Rindu-rindukanlah diriku
sepanjang hari-hari mu
sayangku, ku adalah milikmu

Daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
oh ikhlas-ikhlaskan lah hatimu

Daku ini cinta sejatimu
daku ini harapan hatimu
oh janganlah engkau bersedih
Oh jangan jangan lah kau
bersedih kan hatimu
kekasih
 
Rindu-rindukanlah diriku
sepanjang hari-hari mu
sayangku, ku adalah milikmu.

<3
cant sleep actually*

Herba Life (HL)

Assalamualaikum :)
rindu pula nak menaip padahal baru selang berapa hari je kan.
hahaha
yeah, kalau menaip ni mestilah aku nak cerita pasal problem aku.
biar kurang sikit tension aku ni.
okay nak cerita pasal kursus lesen lah. boleh kan?
ahaha
okay, at first aku kena p ceramah KPP selama lima jam di Broga.
erm KPP tu apa? haaa, tak ambil lesen lahtu, sebab tu taktau
hihi
aku p sana dengan kengkawan aku, Zaf & Poe.
tapi dorang kursus lain lah, sebab dorang dah ambil lesen motor.
aku tak ambil lagi, jadi aku terasing lah dari dorang.
yang ruginya aku rasa bila terasing dengan dorang bila Zaf cerita dia ada nampak sorang lelaki ni tengah buat latihan motor di litar. mesti comel kan sebab skema je hahahah, rugiiiiii aku takde :(
sobsob
next day, aku ambil test computer for license kat bangi, sampai sana pukul 8.30am taw, tapi turn aku nak ambil test tu. alahai, taknak lama pulaaaaak nak kena tunggu.
you know my turn pukul 12pm? sabar jelah. nasib ada tempat duduk kat dalam.
dah masuk bilik tu take several minutes haaaaa nasib baik aku lulus taw. takdelah kena repeat. hahah. alhamdulillah.
bila dah ambil test, step seterusnya ialah kursus moto.
biasalah budak budak baru pas spm, mestilah aktiviti depa ambil lesen kan?
so dalam satu bilik tu pergh. ramai!
agak sesak jugalah. tapi nak buat macam mana, kena jugaklah lalui semua tu.
haaa, setelah berapa jam belajar teori tentang motosikal, cikgu suruh gerak ke litar motosikal.
okay, ni cikgu tunjuk dia punya cara-cara nak bawa moto, dan kena lalui halangan stage by stage.
cikgu offer kat sesiapa girls nak ikut dia sekali.
aku tengok semua taknak p, aku pun dengan gagahnya volunteer naik moto ikut cikgu tu. lol
halangan pertama kena lalu titi selama 6 saat.
you know what, aku baru je naik titi tu tak sampai 2 saat pun, dah terjatuh. huhu
aku kena gelak je ngan semua orang. haih
ada siapa ntah lelaki yang kat atas menara tu dia kata,
'awak, takpe, teruskan je'
 aku pun macam alahai malunyaaaaa. aku taknak pandang hahah, aku teruskan je perjalanan.
pastu halangan kon kon yang disusun pun aku tak lepas.
dok tolak moto pakai kaki ja.
lol, dah lah moto berat. waduh
kesian cikgu kena tunggu aku. hahaha
then emergency brake.
tu aku boleh buat ah, tapi tak panjang pun drift aku sbb erm tak laju. hahahaha
stage seterusnya, kena jalan jalan patu berhenti. tengok kanan, kiri, kanan balik. kaki kiri jatuh dulu.
bla bla
patu masuk jalan roundabout pusing lah 1 setengah then lalu jalan selekoh tajam.
then signal tangan kanan. berhenti.
okay selesai kursus moto.
Hari seterusnya, kursus kereta pula.
haaaa, kursus kereta ni lawak taw tapi akhirnya bosan.
kuat bahan cikgu dia.
dengan aku aku pun terkena.
hahaha pape jelah.
waktu rehat tu, nak p makan kan.
tak breakfast lagi ni.
so nak beratur lah p makan.
bila dah beratur, aku tengok sekeliling. tetiba ternampak orang yg aku kenal. nama dia Hanafi.
hahaha, terus aku berpaling. waduh, kenapa jumpa kat sini pulak lol
aku pun macam buat dunno je. *tapi at last dia tegur aku juga time aku nak thumbprint. hehe
dok beratur tu, tetiba sorang lelaki di hadapan aku ni tegur aku.
'eh, ni izzati kan?'
aku terkejut.                 terkelu.                     terdiam               dan                   kaku.
'siapa mamat ni tapi macam pernah nampak' desis hati
'alaa, takan tak ingat dah? ni raies lah. dulu atlet sesama?'
aku pun nak cover aku ni pelupa, aku gelak
(hahahaha)
'oh aah lah, ingat ingat!'
patu beborak lah kat tempat nak pilih makanan tu.
time nak bayar nasi lemak n air aku tu, dia tetiba hulur duit dia.
'haa, makcik kira nasi dengan air dia ni sekali.'
terkelu, tergamam sekali lagi.
'alahai dia ni gentle betul?' aku berkata-kata tapi dalam hati jelah. ahaha
aku segan gilaaaaaaaaaaaaaa dengan dia.
dah lah belanja makan, patu ajak aku dok makan semeja dengan dia.
and only two?? macam mana aku nak tolak kalau dah belanja makan?
pergh. awkward
tapi takpelah, be positive! dia senior lama aku kan, dulu kira rapat gak time latihan olahraga.
disebabkan lama tak jumpa, aku pun mengangguk tanda setuju.
patu cerita punya cerita.
dia katalah aktiviti dia, dia buat bisnes Herba Life.
wow, interesting!
best gila dengar dia cerita. duit dia pergh masyukk $.$
so from that lah aku terbuka hati nak ceburi bidang bisnes ni.
nak terlibat dalam herba life juga.
ada satu event herba life kat kajang prima, and i had attend that event.
seronok gilaaaaaa aku dengar speakers HL cerita pengalaman mereka dengan testimoni mereka.
then, aku berjumpa dengan orang kesuma yang dah berjaya dalam HL ni, iaitu Nik.
omg, dia cerita pengalaman dia one to one dgn aku kod.
pergh syok sangat!
dia baru 21 tahun, dan dia dah pun berkahwin.
haaaa mudakan?
dia dulu MRSM, dia dapat tawaran scholarship dalam engineering & doctor. tapi dua-dua dia tolak.
sebab dia yakin future dia dengan HL.
so that he continue his mission and dia dah 3 tahun bersama HL.
income money dia sebulan almost RM10K
dia dah p macam macam negara dah atas urusan HL ni.
sebab HL berada di 91 buah negara.
kira besar lah cawangan HL ni.
aku pun macam O.O
hebatnya Nik ni. S A L U T E !
dia sanggup ambil risiko sampai macam tu sekali?
awesome!
aku balik rumah serius aku dah azam nak libatkan diri dalam herba life ni.
but i need the starting modal for RM4K to get in Spectacular.
i just have a fortnight to collect the money
sebab spectacular only held once a year and it held in january!
haigo, memang tak sempatlah nak kumpul duit banyak tu kan.
tanya Nik, macam mana kan.
so he gave me an idea which i should collect RM200 to 20 people.
impressive!
good idea, so i tried the way that he suggested.
for now, aku berjaya kumpul 5 orang sahaja.
which only i just get RM1200.
huwaaaaaaaaaa
dengan tak dapat support dari mama dan ayah.
abang n kakak pun buat tak heran je ngan hasrat aku ni.
kawan kawan aku ramai support, tapi kalau duit takde tak jalan gak.
patu psycho pula ustaz k taknak tolong kasi aku pinjam duit disebabkan MLM yang tak disahkan syarak.
dengan Syahirah Maarif siap hold to talk ngan aku bagi nasihat
(hahahaha comel je.)
susah, aku rasa tak kuat sangat untuk go through my mission.
i just need support for all of my sweethearts, baru aku boleh up balik, nak teruskan niat aku.
kalau aku je yang bergerak. susah nanti.
banyak halangan nanti. huhu
so that malam ni, aku buat keputusan, cancel balik kat siapa yang aku nak pinjam duit tu.
aku taknak teruskan.
 then, aku post lah kat wechat tadi
"Giving up on HL"
pastu tercetus pula satu peristiwa antara aku dengan dia.
sobs, aku tak maksudkan macam tu pun apa yang aku kata kat dia.
aku tak anggap apa-apa pun dari dia.
kenapa dia cakap macam tu kat aku? :/ erm huhu
apa apa pun, im sorry :(
. . .

Friday, 20 December 2013

tears finally fell well

Berasa pelik apabila melihat gambar di sebelah kiri ni? lol. assalamualaikum :D bersungguh sungguh kan pelajar 5P1 yang sedang menduduki peperiksaan kertas terakhir iaitu Pengajian Keusahawanan (pku) Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). hahah. cubalah cari aku ^^ lalala. okay ni pengawas yang tolong tangkapkan. aku memberanikan diri dengan meminta izin pengawas untuk mengambil gambar kami sewaktu kami sedang menjalani exam. alhamdulillah, pengawas ni memang sporting taw. sampai tajat tak bawa masuk slip peperiksaan dalam kelas pun dia biarkan macam tu je. hahaha. baik betul. time ni kami dah rasa 1/2 merdeka lah. sebab kertas pku ni cuma bulat bulat je. so sangat relax. dalam bilik peperiksaan ni boleh kami gelak gelak lagi. hahaha. tak se serius macam first day exam. wuuu taknak ingat balik. teringat kertas exam! krik krik*

 YEYYYYYYYYYYY!

 

Finally we are free after having a great challenging examinations

tengok tengok tengok.
muka semua ceria :)
rindu saat tu. rindu serindu rindunyaaaaaaaaa~
hahahaha
yang ni pun pengawas tangkapkan.
kami tak boleh jerit melaungkan merdeka sebab jurusan lain seperti mechas, current and civil tak habis exam lagi.
so kami jerit tak bunyi je muahahaha
dah habis apa semua, para gadis bersalaman dengan pengawas dan pengawas pun meninggalkan kelas dengan membawa kertas omr pku kami.
kami pula di dalam kelas dan di luar kelas sibuk menangkap gambar.
si tajat dan alif sibuk menyuruh kami menconteng baju koperat mereka.
kata mereka untuk dibuat kenangan :')
dan aku pun conteng lah pakai marker pen sesiapa lah. whiteboard pun digunakan.
semua tak miss untuk menconteng baju mereka. semua sporting!
huhu, rindu dakdak 5P1 :'(
hmm, dah habis conteng. aku sibuk bergambar.

Nur Izzati Rajuna :*

Nur Farizah Fauzi ^^

 Hafizah Mat Idris :D

the hottest students in class (Y)

How i wish that i can meet them again even after taking the SPM results. hmm
selama dua tahun kami harungi pelbagai cabaran bersama-sama.
takan tak sayang kan?
aku yang hardcore pun boleh tersayang kat dakdak kelas ni taw. hahaha
TiKL is the best ever in my sweet memories.
sayang 5P1 :*
semoga Allah pertemukan kita lagi pada suatu ketika nanti XD

they are my girls. damn, miss you girls <3

okay, dah habis bergambar. tibalah masanya untuk kami berpisah.
alahai.
part ni tak tahan. lol
iaitu part aku menangis.
muahahaha
malu seh
haih.
okay, aku jaranglah nak nangis sebab kawan ke sesiapa lah kan except my parents.
sebelum aku melangkah jalan ke keretaku, aku peluk seerat-eratnya dengan gadis sorang ni.
dah lah duduk jauh. siapa tak nangis kod.
dia lah dok jaga aku time aku demam dulu. Aisyah also*
dia lah dok buat tocang untuk aku kat dorm.
dia lah teman aku gelak tawa, duka lara di mana saja; dorm, dining & surau.
dia jadi KB aku. muahahaha. lama tak panggil dia KB*
KB tu apa? opss rahsia. kenapa rahsia? sebab aku sayang dia beb :*
tak pernah aku jumpa kawan yang baik sangat.
lembut. sopan santun. tak pandai melawan. pandai buat sound effects. lol
aku takan lupa kawan macam dia lah. and all my girls too.
hope that persahabatan kita tidak berakhir seperti mana berakhirnya persekolahan ni.
hope that ada reunion! datang dengan pasangan masing-masing nanti. double WOW
hihi. tak sabar.
and tak lupa juga kawan-kawan lain and para dorm bakawalians.
I will remember the memories that we created it together :')
till here i stop.
sleep well, assalamualaikum!


Thursday, 19 December 2013

peluklah diriku dan jangan kau lepas

hmm
hmm
hmm
okay thanks for all this.
sebabkan dia aku berjaya mengusik blog aku yang dah lama sangat tak terusik.
before that, assalamualaikum :)
mood sekarang tak stabil lah. tu rasa macam nak menaip.
sungguh.
very touched after all this happened.
need someone to hug me, to give me some talks to stay with my missions.
hmm
and another hmm
why me?
hmm again.
lol, kk
aku down lah rini.
paling down after spm nilah. habis spm mana ada rasa sedih ke apa ke kan.
ni lah baru datang perasaan macam nak nangis, nak jerit, nak peluk orang, nak orang cakap ngan aku one to one, face to face. damn, rindu dorm :'(
Friends always make me forget my problems -As Cher
ya, i admit till now. memang kawan lah yang buat aku lupakan masalah yang aku hadapi.
but now?
my best friend ever, broke my heart.
take a decision to seperate, not to stay all the time.
very disappointed. why suddenly you change your mind dear?
sungguh aku nak buat sesama apa pun ngan kau. macam mana kau boleh kata camtu? pergh tersinggung.
for now, aku memang hormat keputusan kau, aku takleh nak marah kau. tak sanggup. sebab aku sayang kau :')
biarlah aku sengsorang.
mungkin betul cakap kau.
nanti kat U kita pun akan berpisah kan.
alaaaaaa aku boleh bacalah dari air muka kau sebenarnya. aku cuma menafikan apa yang kau fikir, but you still sticked with your decision. nevermind.
i can go through all this without you. hmm perhaps?
. . .
okay
habis luahan hati.
lega sikit.
thanks to my bestie in tikl Zati Rajuna, for giving me strength and support me all the times. love you muahx :*

Saturday, 12 October 2013

wow tak lama lagi

ting ting ting
assalamualaikum :D
hmm
dah lama tak menaippppppspsfkaigjworignisjnsigsosmc
hahahaha
seronok, hmm still menaip dengan pantas,
takdelah kekok mana kan
heheh,
okay saja updating hari ni.
sebab
sekarang me currently at McD Semenyih
why im here?
sebab i kena ajar seorang remaja yang suka sangat berdota.
erk, dah insaf lah agaknya tu yang minta aku ajar dia Additional Mathematics.
hihi, takdelah. dia kurang sikit subjek tu, so dia mintalah aku ajar dia.
aku macam okay je.
Tapi
hmm. erk hmm. erk. hahaha, aku takdelah pandai mana pun.
insyaAllah aku dapat ajar mana yang basic, yang senang dapat markah.
tu je yang mampu :D tapi dia tak datang lagi. GRR
okay, aku updating pun bukan nak cerita pasal tu sebenarnya.
hahaha
banyak sangat cerita nak diceritakan.
tapi banyak sangat, mana satu kan?
okay cerita mana yang aku rasa nak dikongsi.
hmm
okay cerita pasal trial lah.
hahaha, okay aku tak pandai pun.
yes aku akui aku tak pandai.
haritu trial pun dapat 2A je.
-,-
fail? hahaha, mestilah. ada :(
at first seriously i target no fail for this trial.
but unfortunately i still have it which is physic chemistry.
oh man, ni first time sepanjang exam, chemist pulak yang fail?
fizik dah lulus, tapi chemist?
aigoo. aku rasa macam. pergh, dugaannya!
rasa nak nangis pun ada.
tapi aku tetap ego dan gagah di mata orang lain.
wakaka
tapi serius aku sedih, tak sangka trial teruk macam ni.
macam mana nak dapat 10A?
hmm, patu result trial pula digunakan untuk membuat pengelasan graduasi.
nak tahu aku kat peringkat mana?
peringkat second last, which is Bestari Kelas Ke-2
bila aku cari nama aku. pergh yang ke 63.
sebelah aku lelaki, orang panggil Bad, dan aku tak kenal dia >.<
sebelah aku lagi Jasmin aka JOJO. wakaka.
dia happening sikit, tapi aku biasa je ngan dia.
so feel that tak enjoy je time graduation day nanti.
huhu
nevermind. my parents will be at Dewan Utama, TiKL to see me on stage.
hoho, tapi kesian mama ayah, aku bukannya budak pandai pun, but still want to support me?
hoho touched <3
spm ni aku just target 4A je.
sikit an, tapi tak apa ah. itu yang aku rasa aku yakin untuk dapatkannya.
insyaAllah.
hmm, tahun ni special taw.
Mama Ferri lah yang kata, tahun ni rezeki batch 1996 sebab tahun ni pertama kali akan diadakan Graduation Dinner.
oh man oh man oh man tikl oh man
wakaka, aku pun rasa vogue juga sekolah aku (padahal takdelah sgt)
 so tema for the dinner is Colorful Modern Trendy
YAWWWW hot kod
lol, for girls should wear dress.
and i dont have it? so how?
i buy new one lah.
i went to Bangi with my mama n Aman.
at first, memang aku dah survey kat internet.
tengok tengok butik dia dekat lak an.
so cepat2 pergi bangi pagi tadi.
hihi, i feel excited!
tapi entah lah.
 graduation day on 26th October 2013, then SPM 6th November 2013
WOWO
dekat daaah >.<
lol, aku still unprepared.
 tapi i'll try my best. hmm InsyaAllah.
okay. my story end till here.
Assalamualaikum ;)

Saturday, 17 August 2013

raya vs trial

knock knock
hihi Assalamualaikum :P
oppss terjelir lidah pulak
Minta Maaf, maaf zahir dan 'batiiiiiiiiiiiiiiin'. lol
Okay semua, Selamat Hari Raya :D
semoga kita dapat sambung dan meneruskan segala amalan ibadah kita yang wajib & sunat-sunat tu semasa bulan ramadhan dulu.
mungkin aku agak lewat untuk menceritakan pasal hari raya. tapi aku nak cerita jugak! lol
Ya I admit, raya tahun ni sangat berbeza.
kenapa? sebab
hmm
pertama kali aku pergi ke masjid di Beranang untuk menunaikan solat raya aidilfitri bersama-sama dengan ayah dan abang-abang.
mana mama & kakak?
mama kerja malam & kakak err ABC.
jadi aku pun mula-mula taknak pergi, tapi aku dah teringin sangat nak pergi solat raya tahun ni.
aku gagah pergi juga walaupun seorang je perempuan.
aku dah sampai situ. okay krik krik
aku cari saf yang sederhana penuh.
aku salam orang sebelah kanan dan kiri.
okay, unknown >.<
kekok. aku mendengar takbir. aku ikut sekali.
tetiba mengalir air mata. kerana apa?
aku pun tidak beberapa pasti. mungkin tersentuh mendengar takbir raya.
baru aku faham kenapa orang dalam tv yang takbir tu menangis.
walaupun sebenarnya ustazah form 3 kata takbir raya sebenarnya kena gembira sebab memperoleh kemenangan.
tapi orang yang menangis tu bukan sebab sedih. tapi tersentuh, terpegun, mereka merasakan kebesaran Allah.
Subhanallah. ya aku dapat merasakannya.
selesai semua, aku balik ke rumah.
tak lama lepas tu
jiran tetangga datang beraya di rumahku.
tak sangka mereka pun lewat balik kampung.
memang tak sunyi taw raya pertama tu. Alhamdulillah. terima kasih ye datang rumah saya! lol
selesai saja mereka bertandang,
mulalah sesi bermaaf-maafan antara kami sekeluarga.
tahun ni aku teruk sangat lah kod?
mungkin sebab tu im so fragile to cry in front of my parents.
selalunya aku tahan taw!
aku takkan nangis depan mama ayah.
tapi taktau ah. bila dah melutut depan ayah tu.
aku teringat result aku. (fizik fail)
terus mengalir air mata. nak sebut minta maaf pun tergagap-gagap.
lol lawak jugak kan bila fikir balik.
it also happen when i ask forgiveness from my mama.
oh man.
dengan mama lagi aku sebak.
ya Allah. macam-macam aku terbayang.
mama baik sangat kalau difikirkan secara rasional.
aku je tak bersyukur. hmm
selesai je bermaaf-maafan. kami bergambar bersama-sama.
tapi tiada orang ke tujuh?
BHAHAHA gunalah timer!
dan ini hasilnya :D
hahaha, comelkan my parents? i really love this photo!
dan ini pula kami three musketeers
hahaha, pada raya pertama kami berjubah ala-ala arabic :P
hihi
itulah hari raya pertama yang bermakna untuk tahun ini.
cuti dua minggu ni memang dugaan! TRIAL~
bila aku start belajar? hahah. hari selasa.
masa aku buat study group with my superb friends!

Aisyah, Arina, Azim & Naim
mereka pandai pandai taw. terima kasih kerana sudi ajar aku haritu <3
belajar apa? hmm. akaun, chemistry dan physics my favourite! hahaha
kalau lah dorang ni ada kat sekolah. masyaAllah.
aku rasa fizik aku terus A
aku rasa chemist aku terus A
aku rasa akaun aku terus A+
wuuu, tapi malangnya, kami berlainan sekolah kecuali cik Aisyah yang berkaca mata tu.
seorang Saser, seorang MRSM johor, seorang lagi Sesta
hihi. again THANKS ALOT
diikuti pula hari khamis.
aku belajar chemistry!
dengan azim melalui wasap.
hahaha. style tak? azim tu tutor chemistry taw.
im very salute him. PANDAI!
pandai ajar jugak.
aku faham apa dia ajar ^^
great to have a friend like him :D
hari ni pula aku belajar add math..
buat exercise trial spm tikl 2012
mak oii.
aku buat paper 1 je pun. dah take 3 hours.
gila kan? tu pun ada gak taktau jawabnya.
haih. masalah besar gak tu.
aku impikan 10A, tapi samar-samar lagi.
tapi insyaAllah. aku mampu melakukannya YEAAAH
remember your parents!
their sacrifices towards you ijaaaaaa
huhu
ma ayah, ija minta maaf kalau ija tak dapat keputusan yang ma ayah impikan nanti
i love you both!

lot of loves (lol)


Love story
 (i cant sleep actually)


nur izzati ahmad sahrul


then seriously


but


so


YEAAHH



if you are in her shoes, you would feel the same thing
She loves You
but you broke it
:)

*notes saja-saja assalamualaikum

Monday, 5 August 2013

Today My Life Begins


I've been working hard so long
seems like pain has been my only friend
My fragile heart's been done so wrong
I wondered if I'd ever heal again

Ohh just like all the seasons, never stay the same
all around me I can feel a change

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

Yesterday has come and gone
and I've learnt how to leave it where it is
And I see that I was wrong
for ever doubting I could win

Ohh just like all the seasons never stay the same
all around me I can feel a change (Ohh)

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

Life's too short to have regrets
so I'm learning now to leave it in the past,
and try to forget
Only have one life to live
so you better make the best of it

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins


today my life begins...

Sunday, 4 August 2013

SERONOKNYA DAPAT KEMAS RUMAH

mengeluh penat jap
FUUUUHHHH
hahaha sakai*
hai, Assalamualaikum :D
aku bangun je pagi hari ni, terus aku pergi mandi.
aku ni buang tebiat?
hahaha, takdelah. tahun ni aku ikhlas bangun awal
so dah terbiasa bangun awal di asrama.
terbawa-bawalah kat rumah kan?
hihi. dah siap mandi apa semua.
OKAY WHAT I HAVE TO DO?
sebelum mama pergi kerja, mama ada pesan suruh lap tingkap, lap kipas and kemaskan rumah.
aku pun macam? takan nak buat sorang kod? memang tak mampu ler. dah lah bulan puasa kan?
hahaha.
so i pun kejut lah my sister.
'Akak, bangunlah! mama suruh kemas rumah. Akaaaaaak bangun!'
akak aku jawab dengan malas, 'jap, lagi 10 minit.'
alahai dia ni -,-
aku pun turun bawah. nak buat apa ye?
okay switch on the television.
pergh, lama bonar tak tengok cerita kat tv.
okay buka astro. tetiba keluar muka Si Aeril Zafrel. memang aku melekat lah kat tv.
dah my favourite artis yang berlakon kan?
tengok punya tengok punya tengok.
kakak aku dah siap mandi. abang sulung aku pun dah balik.
okay SEMUA, mari kita buat kerja!
hahaha, they called me as MAMA KECIK sebab aku lah kasi arahan itu ini itu ini kat depa.
like my mum :P
mentang-mentang mama p kerja, aku lah jadi PUAN
lol, aku ditugaskan untuk mengelap tingkap depan rumah.
omg, banyaknya habuk! depu! and also taik cicak!
aku pun macam, hmm okay demi mama, semuanya will be fine!
lalala, siap pun.
kasut pulak berselerak kat depan rumah.
i cannot see all that stuffs become messy!
TINGGGG! i got an idea. i called my dad, and asked him to buy a shoe rack.
and tak sangka ayah balik tu dengan rak kasut dalam kereta tu.
lol
omg, i love you Ayah!
aku begitu teruja bagai anak kecil menyambut kepulangan ayahnya.
hihi, lepas tu, aku tolong Aman, Ema kemas stor belakang rumah.
oh man! banyaknya barang kat belakang ni.
semua mama sumbat sini. haiya -,-
and ada satu kotak tu, omg, i hate it!
LIPAS
pergh, terkejut aku bila Aman selongkar kotak tu.
aku terus lari ke tempat lain. goli den -,-
hoho
patu jumpa lak bekas-bekas spray yang abang-abang aku pakai untuk spray moto depa.
ada saki-baki lagi. aku pun mencubalah, macam best je kan?
then, i wrote my name.
and also i <3 u
bhahahaha. angau sudah :P
aku spray lah kat belakang rumah aku tu. dah lah warna silver.
pergh lawwo!
hahaha, hopes love tu tak hilang ler :D
hihi
syok syok aku spray tu, Aman & Ema marah aku sebab main-main lagi.
depa dok sibuk buat kerja, aku main-main? padan muka aku :/
aku pun tolong lah apa yang patut ditolong.
dah settle stor belakang.
bawa barang yang nak dijual kat depan rumah.
tak sangka ada 'lori paper lama' lalu kawasan rumah aku.
aku pun apa lagi, melambai-lambai tangan kat Cina tu.
hahaha, pc lama dulu dijual, monitor, key board, surat khabar, rim tayar motor abang dijual semua!
and hasilnya, RM40. okay nevermind. walaupun sikit, tapi berbaloi.
rumah aku ada ruang lebih sebab dah keluarkan mana yang tak pakai dah.
hahaha, yang lawaknya, lepas je dapat duit, aku ngan Aman berebut-rebut duit tu kat depan pintu.
omg, aku KALAH! grrr, terpaksalah, abang aku kuat sangat tangan dia. sakit kod.
tu yang kalah huhu.
tapi dia baik, dia ambil RM10 je, RM30 aku punya. wahahaha
terus aku lari masuk balik. simpan kat tempat rahsia :D
wakaka
sambung balik kerja.
aku ngan Aman susun pula batu-bata kat tepi gate tu kat luar.
pergh, tak sangka, LIPAN menyerang kami!
ada baby lipan, anak lipan, anak lipan, anak lipan dan juga IBU lipan!
ya Allah, takutnya! nasib baik ada HERO AMAN. hahaha
dia lah yang tolong pijak hiiiyaaaak
fuuhhh, terasa selamat!
hihi
penat sudah susun. RASA PUAS SANGAAAAT!
then aku ajak aman p bazar!
tak pernah taw singgah bazar kesuma & tesco.
abang aku kata okay je.
so rehat jap. mandi siap-siap semua.
pergilah bazar. ayah pun join sama.
pergi bazar kat kesuma, krik krik. INI JE?
hahaha
aku ajak ayah p tesco.
so kami geraklah ke tesco.
okaylah quite interesting!
air jus sini sedap! lebih-lebih lagi jus mangga, Marvelous!
orang pun ramai. okay lah.
tapi nak bandingkan bazar di Tasik Permaisuri takleh lawan lerrrr.
tu First Class punya lah. SERES meh
dah lah bazarnya panjang, semua kehendak pengunjung, semua ada dekat situ.
hoho.
lepas tu balik rumah. tolong mama siapkan makanan. okay siap untuk makan.
Aman baca doa berbuka dan makan!
ya Allah, rindu sangat detik itu.
lama taw tak berbuka kat rumah.
setiap kali aku balik rumah dari asrama mesti makan luar.
tu yang terasa nikmat sangat dapat makan di rumah hari ni. Terima Kasih Ya Allah :')
huhu. lama sikit lepastu. aku contact zaf, suruh datang rumah
hahaha, at first aku main-main je taw.
tak sangka dia take serious. so takpelah, dia dah datangkan.
ajak dia naik bilik.
dia pun membebel lah kan.
aku dengar je.
patu tengok movie fast & Furious 6
hahah, seronoklah tengok dengan dia.
macam tengok dengan anak kecil.
ada je soalan dia -,- lol
pukul 11 tadi dia dah balik, sebab ayah dia dah habis terawih.
okay tamatlah cerita aku hari ni.
tak seronok? hahaha, takpelah. bagi aku hari ni bermakna taw.
aku dapat rasa kasih sayang dari semua orang!
terima kasih semua <3
okay ngantuk dah ni. selamat malam!
assalamualaikum :D

Wednesday, 3 July 2013

saps dah keluar!

assalamualaikum
aduhai
hambar betul hari ni
hmm
okay hari ni aku sangat terkejut sebab aku dapat connect internet!
yeyyy! tu yang dapat update blog ni. hihi
okay no matter what satu je aku fikir.
iaitu SAPS
pergh, okay aku tahu aku punya result sangat lah teruk.
fizik still lagi err?
lol. nevermind. excited sangat aku nak buka saps ni taw
sampai aku sanggup duduk kat tangga depan bilik guru HEM
kat situ ternet nya laju. tu yang sanggup duduk situ.
Aisyah menemani aku.
okay Aisyah, bagi aku ruang untuk bersendirian.
aku tak sedia untuk kau tengok aku punya result.
aisyah pun ikut je apa yang aku kata.
hmm, bila dah tengok result aku.
ERRR ERRR ERR
HAHAHAHA, okay. meningkat SIKIT.
memang lah sikit an, effort nak berjaya pun sikit. hihi
takpelah. for me slow and steady IJA!
aku tunggu trial nilah.
aku harap aku dapat buat yang terbaik. Trial pun penting!
hoho
dah lah aku ada deal dengan dua ekor monyet yang bijak juga lah.
habislah aku kalau kalah, kena belanja monyet monyet tu -,-
jadi untuk tidak belanja monyet monyet tersebut, aku kena lah STRUGGLE!
lagipun dak dak tikl dah banyak tunjuk belang mereka.
mereka makin gempak :O
aku taknak lah ketinggalan. nak juga tunjuk belang aku.
HAHAH. okay i will!
insyaAllah, pray for me
10A+ for SPM IJA! GO CHAIYOOKK
kk nak balik dorm dah. adios assalamualaikum :)

Sunday, 23 June 2013

Layout Senior TiKL

HEYyo HeyyO
Assalamualaikum!
wah, sungguh lama aku tak mengapdate
hahah,
okay.
minggu lepas quite fun taw
aku dan rakan kelas yang lain, 5P1 mengambil gambar beramai ramai di sekitar sekolah.
seronok taw!
kenapa tangkap gambar bersama?
sebab gambar-gambar ini akan dipilih yang mana terbaik dan akan diedit dan akan di beri kepada pihak sidang redaksi untuk urusan majalah sekolah 2013
best jadi senior!
untuk kelas aku, ada 3 page untuk letak gambar-gambar tu.
banyak kan? tapi bayar mahal lah kan.
1 page colour, and 2 page black and white. 1 page black and white tu ditaja oleh Guru Kelas & Mentor kami iaitu Pn. Farizawati dan Pn. Nalini. baik kan mereka? sayang cikgu!
hmmm i think 3 page are enough for us.
ya maybe?
hahaha, sebab gambar yang ditangkap banyak sangat!
semua not bad punya quality gambar.
hihi
want to see some?


Haa nilah keadaan kelas kami :D

  Ni pula gambar candid selepas sesi fotografi

Kami di court netball

shh diam, kami dianggap fly kerana berada di luar kawasan sekolah (O_O)

 lelaki takde sorang, iaitu ketua kelas: Ahmad Adha

gambar-gambar yang ditunjukkan ini adalah salah satu gambar favourite aku :)
kelas kami tak berpecah, so we are bonded together thru 2 years to fight for 10A's in SPM!

haaa, di samping menangkap gambar satu kelas,
ada juga aku gedik gedik melekat kat camera.
hihi.

Farizah Fauzi . Nias . Izzatul Syafreena

haaa, ni dia gambar gedik tu.
hahaha, okay let me story about them a little bit.
dalam kelasku, meja disusun secara dua-tiga-dua.
aku duduk di meja yang ada tiga yang berada di tengah kelas.
depa ni duduk sebelah dengan aku.
kami duduk depan sekali taw!
nampak tak semangat dia? hahaha
mereka dua ni pandai taw.
aku je yang bangan* sikit.
result depa semua tip top.
Si Farizah or Ieja ni highest subject for physics,
Si Izzatul Syafreena or Neyna pula sangat bijak dalam subjek Chemistry.
Those subjects are my weakness.
thats why I have surrounded with students like them!
untuk membantu insan yang lemah seperti ku :')
hahaha, sedih je kan.
tapi TAKPE. aku tak putus asa selagi mereka membantu!
kalau aku terTIDUR dalam kelas one of them akan kejutkan aku.
comelkan kami? LOL. okay I love them!
so that we're born and meet in TiKL to achieve our dream which is to get 10A+ in SPM.
pray for us to get it and also All students which taking SPM'13. Ameen :'D

Zaty Subhan, Farizah Fandi, Hayati NMJ, Nias, Ain Nadya, Neyna
Berbeza pula dengan gambar ni.
ni hilang kegedikan aku.
hahaha gambar ni paling style.
all acah HOT stuff
including me ah
actually time ni aku baru bangun tidur.
aku nak p basuh muka, tapi ternampak camera pula.
apa lagi give a posing to the camera!
ahahaha, mereka ni lah penghibur di dalam kelas.
sebab tu kelas 5P1 asyik bising je. lol
sayang 5P1 <3

Tuesday, 4 June 2013

oi TiKL, aku balik ni!

Tinggg Tongggg,
assalamualaikum!
hihi, haai hari ni aku nak balik tikl dah.
LOL, KLUSTER wuuu
kenapa awal sangat?
entahlah~
nak ikut sekolah berasrama penuh yang lain kod?
hahaha. macam SASER, dorang dah balik asrama hari ahad hari tu.
RMC pula balik asrama semalam.
TiKL lak balik hari ni :(
tapi takpeeeeeeeeeee
aku TOUGH
memang jealous tengok dak dak kesuma seronok bercuti lagi.
tapi takpelah.
untuk spm aku juga kan?
i want get my spm result with flying colours!
yeaah, insyaAllah. doakan ye, Ameen :D
hmm, hari ni biasa biasa je
aku balik pukul 3pm nanti. ayah yang hantar.
mama?
macam biasalah kerja.
tapi takpeee, tak kisah pun :')
tadi ada keluar sat, p semenyih.
beli tudung sek, pencuci muka dan jam loceng!
hahaha
kenapa aku beli jam loceng?
yelah. budak nak spm kan. kena lah bangun awal.
asyik pinjam orang punya je tak pun mengharapkan azan subuh je.
hahahaha
aku dah nekad.
ni dah masuk penggal 2, & trial is coming! hmm
scary kan
tapi nak buat macam mano
aku dah form 5, kenalah lalui juga
kena tempuhi juga
kena harungi juga
kena KUAT juga!
hoho
minggu ni program SPM yang akan diadakan di sekolah mempunyai aktiviti yang sangat banyak.
masa pun padat!
start esok kenalah bangun awal.
dah takleh bangun lambat dah macam kat rumah :/
dah bangun awal, kena keluar asrama pukul 7.30am
patu kena kumpul kat Dataran Intelek
dah berkumpul, dengar cikgu berleter sat, patu kelas pun bermula.
sampai lah 4.30pm
barulah boleh masuk dorm
relax relax relax, pukul 7pm kena keluar asrama dah.
siapa lambat kena tulis nama ngan MPP,
wuu, aku jarang lambat k ;)
hahaha, patu makan malam kat Dining,
turun surau solat maghrib berjemaah dan bergerak ke Dewan utama.
ada ceramah/program tutor tutee and sort of sampai pukul 10pm
patu turun solat isyak berjemaah.
dah habis solat, lingkungan 10.45pm baru lah masuk dorm.
kalau ada bacaan, buatlah bacaan sat kat dorm.
pukul 11pm, baru free.
aku salu tidur pukul 11.30pm
tidurlah dengan lena.
hahaha
the end.
ini lah kisah hidup orang berasrama.
semua rutin samo jo.
hoho
minggu ni harap sangat aku ikhlas menuntut ilmu.
ameen
bila dah tinggal kat asrama nanti mesti aku rindu err
hmm
sobsob. sedih pula bila fikir.
haih, takpelah SPM SPM SPM!
 lol

and here a quote just to make me up and up!

tata assalamualaikum <3

Thursday, 30 May 2013

Teringat masa hadiah birthday tahun lepas

hai hai hai!
Assalamualaikum!
aku baru je lepas balut buku rujukan akaun.
hmm. not my first time, dah beberapa kali dah balut buku.
tapi good lah i tried my best nak balut buku walaupun tak reti!
hahahaha.
elok je nak simpan balik pembalut buku, aku terlihat satu buku ni kat dalam laci.



 see, bukan buku nota ke apa. ni buku Happy Birthday cap TIKL. lol
KAU ADA?
takde kan. ni hanya khas untuk aku. siapa kasi? hahah. nak tahu ke?
okay lets we story about my last birthday in 2012.






birthday aku tayah lah tahu bilakan. tapi last year, birthday aku time cuti sekolah taw. Contoh k.
Hari ni aku dah boleh balik kampung untuk pelajar asrama. Esok birthday aku. got it?
So aku pun macam excited lah. dapat sambut birthday dengan family kat rumah.
tapi hari balik kampung tu, aku tak balik ngan mama or ayah pun.
aku balik dengan kawan kawan KESUMA aku. lol, sakai je*
Nur Maisarah, Aisyah Hazirah, Helmi Hariri, & also Syafiq Sarwan.
dorang ajak aku p Mid Valley before go back home.
p sana tu, aku tak keluar duit langsung ah.
HAHAHA. they support me for everything beb
FUHH, BEING like princess!
hahaha, aku tak minta pun k. aku ingat lagi. dorang yang nak belanja sempena birthday aku.
Dorang belanja makan, transport, and also WAYANG!
pergh, banyak ah gak an bila fikir balik. hihi terima kasih <3
masa nak beli tiket wayang, aku kata aku nak tengok cerita Aku Terima Nikahnya, lol
dorang pun pasrah je bila aku kata nak tengok cerita tu, hahahaha. lawak ah.
adoi kesian betul. dah beli ticket, depa ajak makan McD.
dah beli apa semua. TERJUMPA PULAK seniors tikl. wuu
okay, buat tak kenal je.
kisah pulak an? ni luar sekolah. hahah
sebelum makan tu. semua dah ada en.
Mai & Aisyah kasi hadiah-hadiah kat aku.
wuu, HADIAH-HADIAH
hahaha

1st, aku dapat buku Happy Birthday. (tapi depa kasi time dah sampai rumah!)
2nd, aku dapat pencil case yang dijahit dengan nama aku!
3rd, errr dalam pencil case tu ada isi dalamnya. tapi just keep it as a secret!
hahahah, quite awesome hadiah dalam pencil case tu.
respon aku time aku tengok isi dalam tu, 'PERGH, BAPAK AH' Terjerit kecil aku taw
hahaha.
hadiah hadiah ni aku takleh lupa lah.
paling bermakna :')
sangat terharu bila dapat buku Happy Birthday ni.
You know 59 orang yang wish HB cantik cantik dalam buku tu.
Amazing n Awesome right?
im so touched bila dengar mai aisyah cerita dorang mengambil masa 2 ke 3 minggu nak lengkapkan buku tu.
alala, comelnya :')
yang paling kelakarnya kan. HELMI
dia tak wish kat buku tu lagi time makan tu.
tahu tak dia wish kat buku tu masa bila?
Helmi punya lol
HAHAHAHA. kat wayang masa filem dijalankan.
dah lah gelap. dia berpandukan cahaya wayang je. lol
adoi lawaknya!
yang Si Mai n Aisyah dok sibuk sibuk cover Helmi.
aku macam apahal dorang ni kan.
serius tak perasan Helmi dok tulis.
sebab aku khusyuk tengok filem tu.
ni aku tahu pun sebab Mai Aisyah cerita bila dah lama sikit dok rumah. hahaha, kenangan betul

nak tengok antara isi dalam buku HB tu? HERE, aku ambil mana paling lawa wish je k
Hahaha, macam competition lak ai


Kak Aida Senior Melur :)
Farizah Fandi, 5P1 :D







HAAA, ni pulak, gambar yang telah dicuci lalu ditampalkan di akhir muka surat Buku HB ni.
sweet kan Maisarah & Aisyah?
WEEEEE, I love both of you :*







Tetiba air mata mengalir bila baca last sekali ucapan daripada Mai & Aisyah.
wow really speechless.
They really understand and know me well.
Thanks girls!
terharu sangat dapat kawan yang sangat prihatin macam mereka.
insyaAllah, aku harap hubungan persahabatan kita kekal sampai kita ada cucu ye!
hahah, ameen. <3

Monday, 27 May 2013

BOIBOI MAI, TAKE CARE!

knock knock
Assalamualaikum :)
Hari ni kawan baikku, rakan sekolah ku, telah terbang ke Mekah bersama keluarganya untuk menunaikan umrah.
best kan :O
among my bestfriends, dialah yang pertama menjejaki ke sana dulu.
hmm, SERONOK, NAK IKUT!
tapi yelah, not my luck nak p sana kan. maybe next time.
mana tahu honeymoon aku nanti kat Mekah? HAHAH. InsyaAllah, Ameen
nak tengok siapa kawan aku yang diceritakan ini?

Nur Maisarah Azrullah
Kembar? eh tak sama pun lah. tengok mata dia tu.
lagi kecil dari mata unta!
BHAHAHA, takde lah. dia lagi sepet.
mata aku buntang lagi :D
Dia p buat umrah selama dua minggu.
Nanti ada program sekolah start hari selasa minggu depan.
dia tak dapat nak joinlah sebab p umrah kan.
so dia kata nanti dia minta tolong aku untuk catch up balik apa yang tertinggal.
hihi, shes count on me to teach her? WOW
hahaha, okay kena belajar sungguh sungguh lahni untuk ajar dia nanti ^^
hmm
sebelum dia bertolak ke sana,
Aku, Zafirah Khairi & Aisyah Hazirah p lah sat rumah Mai, nak jenguk jenguk dia.
kami gelak tawa bersama.
cerita pasal persiapan umrah.
apa syarat syarat dia.
ada taw record video tapi i dont have it, ada kat Aisyah.
sebab pakai camera dia nak record tu.
AND aku baru tahu pasal rambut gugur.
kalau dekat sana, kena bayar dam taw kalau rambut gugur.
sebab tulah disunatkan potong rambut bila p sana.
OH I SEE (O.O)
banyak lah Mai cerita pasal tu. sebab dia p kursus kan
Ni ada gambar kami berempat.


FYI, ada je lagi tak dapat datang.
like Noor Azira, Puteri Balqis, Tan Yuik Juin and also Arina Insyirah yang susah sangat nak jumpa.
Tahun ni, boleh kira berapa kali kami berjumpa.
YJ pula lagi lah. tak pernah jumpa langsung pun tahun ni.
but we still keep in touch kat Whatsapp &Wechat group.
so takde lah renggang sangat our relationship tu.
hihi.
apa doa yang minta supaya Mai sampaikan di sana?
ADALAH :P
tapi yang paling paling penting,
aku harap Mai dan keluarganya selamat pergi dan balik dan mudah-mudahan Allah pemudahkan urusan mereka apabila di sana :)
Ameen.
okay, dah habis cerita.
Assalamualaikum.

Thursday, 23 May 2013

rasa nak nangis!

huwaaaaaaaaaaaaaa MAMA
kenapa hari ni niiiiiiiiiiiiiiiiiii
aku ingat aku balik dari asrama it would be my happy day for me.
but?
takde lah happy mana.
kena abandoned lagi adalah.
haih
tension tahap gaban
baru aku terbayang nak suka suki dengan life kat rumah.
tapi?
sobsob
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa ignored aku?
apa aku dah buat
teruk sangat ke aku buat tu sampai tak layan aku?
terus terang jelah dengan aku.
kenapa nak mengelak pulak.
apa salah aku T.T
fuh
janganlah buat aku macam ni
aku tak sukalah tension tension ni
cuti must be enjoy kann?
tapi? seee. tapi lagi.
come on, bagitahu je apa yang tak kena.
apa yang aku dah buat.
bukan ignore aku. huhu
aku tak tahu aku buat salah, so you must advise me.
PLEASE
:/
serius tak selesa mu buat aku gini.
elok elok aku nak buat kerja akaun, tapi tak jalan pun.
sebab?
hmm.
ntah
haih

Saturday, 11 May 2013

good luck for me!

Hai Hai, Assalamualaikum!
hihi. okay.
aku online di asramaaaaaaaaaaa :D
wihuu, seronok!
tapi yelah, seronok pun aku nak exam hari isnin ni!
hmm, memang tak ready apa apa pun,
but still ada gak effort nak berjaya tu kan.
hahaha
aku tak target apa apa yang hebat pun untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) ni.
aku harap sangat semua lulus.
itu pun dah memadai :')
mama ayah ada pesan belajar sungguh sungguh,
pesan rajin baca buku.
tapi aku? opssss, belum berubah lagi -,-
hmmm. lepas je exam PPT ni.
time dapat result, parents kena datang sekolah.
OMG
risau lak ai.
hmm. Mama, Ayah, maafkan ija kalau ija dapat fail lagi :(
hmm, itu je kod?
Ija, 10A+ for your SPM!
remember this ija, PASSION FOR SUCCESS (Y)
baaaaai, Assalamualaikum <3

Friday, 3 May 2013

*Waktu pagi, masa rehat.
Izzati Subhan datang ke arahku dari kawasan public phone.
"Kau call siapa weh?"
"Aku call mak aku, tapi tak angkat."
aku melihat dia memegang duit syiling bernilai 40sen.
hmmm, *thinking
"Haa, kau tak dapat call kan. apa kata kau kasi aku je. Hari ni birthday mama aku. aku tak wish lagi. hee"
"Haa, ambillah, tapi ni duit Hayati NMJ."
"Haa Hayati, aku nak pakai 40sen kau ni. kau nak aku ganti or kau nak kasi?"
"Alaa kau ambil jelah."
weeeeee, a piece of cake! boleh lah call mama ni.
hmm.
okay, jom Farizah, kita gerak ke public phone.
tet tet tet.
Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy Birthday to Noorsiah,
Happy birthday to you!
Mama, happy birthday! yang ke-50 kan?
haa ija harap mama panjang umur, & murah rezeki!
Mama kat mana ni?
bla bla bla.
okay lah mama, duit dah kosong sen ni.
baibai birthday woman! assalamualaikum.
aku tamatkan perbualan singkat itu.

patu aku pulang ke kelas.
belajar belajar.
pukul 1 balik asrama.
aku tak p makan kat dining pun sebab excited sangat nak balik.
mama janji nak datang pukul 2.30pm.
tunggu punya tunggu punya tunggu.
pukul 3pm baru datang.
Hadoi, malay betul.
dah depa sampai tu. aku letak beg-beg dalam bonet, then terus buka pintu bahagian mama.
Mama, happy birthday! aku mencium pipinya.

lalu aku hulurkan kad khas untuknya yang bertajuk Puisi buat Mamaku <3



wuuu, first time kod aku tulis puisi sendiri. ayat terabur gaklah. tapi takpe, first time kan?
HAHAHAHA. aku dah sebak dah. tapi tahan tahan.
dah kasi tu, aku masuk dalam kereta.
aku melihat mama kusyuk membaca kad yang diberi.
mata mama berkaca.
HAHAHAHA, dalam hati aku gelak.
YEAH, berjaya juga aku buat mama berkaca.
dahlah mama tu tough orangnya.
HAHAHA, bangga -,-'
dah baca tu, mama kata mama sayang aku juga.
mama sayang semua orang.
pergh, terharu :')
lepas tu, ayah drive pulang terus ke rumah.
malam tu pulak p keluar makan dekat Sungai Kantan.
ada lah lauk yang best best.
akhirnya dapat gak makan besar kat luar.
dah sebulan lebih makan lauk dining je. lol

haa, ni gambar bersama birthday girl woman!



Last but not least, I love You Mama!
Happy Birthday <3

Monday, 25 March 2013

wink wink BOTAK JUVANA

hihihihihihihihihi
assalamualaikum!
krik krik
pagi tadi aku jumpa my girls! which are Zafirah, Azira & Puteri Balqis.
seronok betul jumpa dorang ni, kalau tak gelak, tak sah taw!
acah acah je pagi tadi nak p jogging. tengok tengok tak gerak pun sebab poe lambat sangat.
8.30am baru dia sampai rumah azie. matahari dah naik, takan nak jog kan?
tak syok lah. huhu
dah tak jadi jogging tu, teruslah kami jalan ke gerai nasi lemak. dah beli apa semua, come back to azira's house.
makan makan, sembang, main game. tengok Running Man. lol
patu dalam pukul 2.00pm aku balik. sebab mama dok call je suruh balik rumah.
okay, this is not my point.
today i want to story about my school!
hihi
okay, last Thursday, 21 March 2013, ada 1 program Gen-Y yang melibatkan pelajar kos perakaunan sahaja di sekolah aku. apakah?
hahah, Gen-Y ni short form untuk Generasi Y.
me, you, the teenagers! semua generasi Y.
mereka yang menganjurkan Gen-Y ni menjemput artis sorang ni taw.
im not really know him.
tapi bila tahu dia pelakon Juvana iaitu Botak.
terus aku macam WOW!
thats cool!
hahah, bila dia masuk je bilik kejuruteraan awam, all girls were yelling!
ouch, kuat sangat! hahaha, ramai betul peminat dia.
he went my school talked about his career.
macam mana dia boleh berjaya jadi seorang pelakon.
macam mana dia usaha apa semua.
yang aku ingat sampai sekarang, dia kata "Ilmu & Iman mesti kita kena ada!"
hahah, lawak je. kawan aku kata dia ada nyanyi satu lagu.
tapi aku tak sempat dengar. time tu aku dok sibuk cari senior aku tanya result spm.
ngeh ngeh

here, take a look! 

awww, style wok! aku yang tangkap gambar dia taw!
mana dapat camera? hihi, pakai hp si outsider, Hafizah Mt Idris :D

lepas je dia berucap, waktu rehat. iaitu waktu lunch lah kan.
sebelum makan tu, kami semua serbu dia.

ada girls minta tanda tangan (most juniorsssss)



aku lak sibuk tangkap gambar dengan trofi yang dia dapat.

 see? HIHI

 dah habis semua tu. barulah p makan.
walao, siap ada katering bagai kod.
masakan sedap gilaaaak
boleh tambah lagi.
elok betul aku makan dua ketul ayam. opsss HAHAHA
dah habis makan, kami solat di surau.
around 2 o'clock.
baru masuk bilik balik.
orang lain pula kasi speech.
iaitu Msister Billionaire! 
dorang businesswomen yang berjaya kod!
umur baru 20-an.
perghh, memang SUPERB!
salute sangat dorang ni.
both of them dulu sekolah kat Seseri & TKC kod.
jangan main main!
depa stok sekolah pandai pandai.
haih. aku pun nak berjaya macam dorang!
aku ada gambar bersama mereka & my girlfriends.
tapi malas lah nak tunjuk.
one of them tak tutup aurat, so faham faham jelah.
hahaha
kk thats all.
my story stop here.
esok aku nak gerak pulapol pula.
sempena Hari Polis.
siapa polis? hmm. pakcik jiran sebelah.
ikut anak anak kecil dia, so aku kena jadi babysitter lah. hoho :O 
okay, good night! assalamualaikum :)