Thursday, 30 May 2013

Teringat masa hadiah birthday tahun lepas

hai hai hai!
Assalamualaikum!
aku baru je lepas balut buku rujukan akaun.
hmm. not my first time, dah beberapa kali dah balut buku.
tapi good lah i tried my best nak balut buku walaupun tak reti!
hahahaha.
elok je nak simpan balik pembalut buku, aku terlihat satu buku ni kat dalam laci.



 see, bukan buku nota ke apa. ni buku Happy Birthday cap TIKL. lol
KAU ADA?
takde kan. ni hanya khas untuk aku. siapa kasi? hahah. nak tahu ke?
okay lets we story about my last birthday in 2012.






birthday aku tayah lah tahu bilakan. tapi last year, birthday aku time cuti sekolah taw. Contoh k.
Hari ni aku dah boleh balik kampung untuk pelajar asrama. Esok birthday aku. got it?
So aku pun macam excited lah. dapat sambut birthday dengan family kat rumah.
tapi hari balik kampung tu, aku tak balik ngan mama or ayah pun.
aku balik dengan kawan kawan KESUMA aku. lol, sakai je*
Nur Maisarah, Aisyah Hazirah, Helmi Hariri, & also Syafiq Sarwan.
dorang ajak aku p Mid Valley before go back home.
p sana tu, aku tak keluar duit langsung ah.
HAHAHA. they support me for everything beb
FUHH, BEING like princess!
hahaha, aku tak minta pun k. aku ingat lagi. dorang yang nak belanja sempena birthday aku.
Dorang belanja makan, transport, and also WAYANG!
pergh, banyak ah gak an bila fikir balik. hihi terima kasih <3
masa nak beli tiket wayang, aku kata aku nak tengok cerita Aku Terima Nikahnya, lol
dorang pun pasrah je bila aku kata nak tengok cerita tu, hahahaha. lawak ah.
adoi kesian betul. dah beli ticket, depa ajak makan McD.
dah beli apa semua. TERJUMPA PULAK seniors tikl. wuu
okay, buat tak kenal je.
kisah pulak an? ni luar sekolah. hahah
sebelum makan tu. semua dah ada en.
Mai & Aisyah kasi hadiah-hadiah kat aku.
wuu, HADIAH-HADIAH
hahaha

1st, aku dapat buku Happy Birthday. (tapi depa kasi time dah sampai rumah!)
2nd, aku dapat pencil case yang dijahit dengan nama aku!
3rd, errr dalam pencil case tu ada isi dalamnya. tapi just keep it as a secret!
hahahah, quite awesome hadiah dalam pencil case tu.
respon aku time aku tengok isi dalam tu, 'PERGH, BAPAK AH' Terjerit kecil aku taw
hahaha.
hadiah hadiah ni aku takleh lupa lah.
paling bermakna :')
sangat terharu bila dapat buku Happy Birthday ni.
You know 59 orang yang wish HB cantik cantik dalam buku tu.
Amazing n Awesome right?
im so touched bila dengar mai aisyah cerita dorang mengambil masa 2 ke 3 minggu nak lengkapkan buku tu.
alala, comelnya :')
yang paling kelakarnya kan. HELMI
dia tak wish kat buku tu lagi time makan tu.
tahu tak dia wish kat buku tu masa bila?
Helmi punya lol
HAHAHAHA. kat wayang masa filem dijalankan.
dah lah gelap. dia berpandukan cahaya wayang je. lol
adoi lawaknya!
yang Si Mai n Aisyah dok sibuk sibuk cover Helmi.
aku macam apahal dorang ni kan.
serius tak perasan Helmi dok tulis.
sebab aku khusyuk tengok filem tu.
ni aku tahu pun sebab Mai Aisyah cerita bila dah lama sikit dok rumah. hahaha, kenangan betul

nak tengok antara isi dalam buku HB tu? HERE, aku ambil mana paling lawa wish je k
Hahaha, macam competition lak ai


Kak Aida Senior Melur :)
Farizah Fandi, 5P1 :D







HAAA, ni pulak, gambar yang telah dicuci lalu ditampalkan di akhir muka surat Buku HB ni.
sweet kan Maisarah & Aisyah?
WEEEEE, I love both of you :*







Tetiba air mata mengalir bila baca last sekali ucapan daripada Mai & Aisyah.
wow really speechless.
They really understand and know me well.
Thanks girls!
terharu sangat dapat kawan yang sangat prihatin macam mereka.
insyaAllah, aku harap hubungan persahabatan kita kekal sampai kita ada cucu ye!
hahah, ameen. <3

Monday, 27 May 2013

BOIBOI MAI, TAKE CARE!

knock knock
Assalamualaikum :)
Hari ni kawan baikku, rakan sekolah ku, telah terbang ke Mekah bersama keluarganya untuk menunaikan umrah.
best kan :O
among my bestfriends, dialah yang pertama menjejaki ke sana dulu.
hmm, SERONOK, NAK IKUT!
tapi yelah, not my luck nak p sana kan. maybe next time.
mana tahu honeymoon aku nanti kat Mekah? HAHAH. InsyaAllah, Ameen
nak tengok siapa kawan aku yang diceritakan ini?

Nur Maisarah Azrullah
Kembar? eh tak sama pun lah. tengok mata dia tu.
lagi kecil dari mata unta!
BHAHAHA, takde lah. dia lagi sepet.
mata aku buntang lagi :D
Dia p buat umrah selama dua minggu.
Nanti ada program sekolah start hari selasa minggu depan.
dia tak dapat nak joinlah sebab p umrah kan.
so dia kata nanti dia minta tolong aku untuk catch up balik apa yang tertinggal.
hihi, shes count on me to teach her? WOW
hahaha, okay kena belajar sungguh sungguh lahni untuk ajar dia nanti ^^
hmm
sebelum dia bertolak ke sana,
Aku, Zafirah Khairi & Aisyah Hazirah p lah sat rumah Mai, nak jenguk jenguk dia.
kami gelak tawa bersama.
cerita pasal persiapan umrah.
apa syarat syarat dia.
ada taw record video tapi i dont have it, ada kat Aisyah.
sebab pakai camera dia nak record tu.
AND aku baru tahu pasal rambut gugur.
kalau dekat sana, kena bayar dam taw kalau rambut gugur.
sebab tulah disunatkan potong rambut bila p sana.
OH I SEE (O.O)
banyak lah Mai cerita pasal tu. sebab dia p kursus kan
Ni ada gambar kami berempat.


FYI, ada je lagi tak dapat datang.
like Noor Azira, Puteri Balqis, Tan Yuik Juin and also Arina Insyirah yang susah sangat nak jumpa.
Tahun ni, boleh kira berapa kali kami berjumpa.
YJ pula lagi lah. tak pernah jumpa langsung pun tahun ni.
but we still keep in touch kat Whatsapp &Wechat group.
so takde lah renggang sangat our relationship tu.
hihi.
apa doa yang minta supaya Mai sampaikan di sana?
ADALAH :P
tapi yang paling paling penting,
aku harap Mai dan keluarganya selamat pergi dan balik dan mudah-mudahan Allah pemudahkan urusan mereka apabila di sana :)
Ameen.
okay, dah habis cerita.
Assalamualaikum.

Thursday, 23 May 2013

rasa nak nangis!

huwaaaaaaaaaaaaaa MAMA
kenapa hari ni niiiiiiiiiiiiiiiiiii
aku ingat aku balik dari asrama it would be my happy day for me.
but?
takde lah happy mana.
kena abandoned lagi adalah.
haih
tension tahap gaban
baru aku terbayang nak suka suki dengan life kat rumah.
tapi?
sobsob
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa
kenapa ignored aku?
apa aku dah buat
teruk sangat ke aku buat tu sampai tak layan aku?
terus terang jelah dengan aku.
kenapa nak mengelak pulak.
apa salah aku T.T
fuh
janganlah buat aku macam ni
aku tak sukalah tension tension ni
cuti must be enjoy kann?
tapi? seee. tapi lagi.
come on, bagitahu je apa yang tak kena.
apa yang aku dah buat.
bukan ignore aku. huhu
aku tak tahu aku buat salah, so you must advise me.
PLEASE
:/
serius tak selesa mu buat aku gini.
elok elok aku nak buat kerja akaun, tapi tak jalan pun.
sebab?
hmm.
ntah
haih

Saturday, 11 May 2013

good luck for me!

Hai Hai, Assalamualaikum!
hihi. okay.
aku online di asramaaaaaaaaaaa :D
wihuu, seronok!
tapi yelah, seronok pun aku nak exam hari isnin ni!
hmm, memang tak ready apa apa pun,
but still ada gak effort nak berjaya tu kan.
hahaha
aku tak target apa apa yang hebat pun untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun (PPT) ni.
aku harap sangat semua lulus.
itu pun dah memadai :')
mama ayah ada pesan belajar sungguh sungguh,
pesan rajin baca buku.
tapi aku? opssss, belum berubah lagi -,-
hmmm. lepas je exam PPT ni.
time dapat result, parents kena datang sekolah.
OMG
risau lak ai.
hmm. Mama, Ayah, maafkan ija kalau ija dapat fail lagi :(
hmm, itu je kod?
Ija, 10A+ for your SPM!
remember this ija, PASSION FOR SUCCESS (Y)
baaaaai, Assalamualaikum <3

Friday, 3 May 2013

*Waktu pagi, masa rehat.
Izzati Subhan datang ke arahku dari kawasan public phone.
"Kau call siapa weh?"
"Aku call mak aku, tapi tak angkat."
aku melihat dia memegang duit syiling bernilai 40sen.
hmmm, *thinking
"Haa, kau tak dapat call kan. apa kata kau kasi aku je. Hari ni birthday mama aku. aku tak wish lagi. hee"
"Haa, ambillah, tapi ni duit Hayati NMJ."
"Haa Hayati, aku nak pakai 40sen kau ni. kau nak aku ganti or kau nak kasi?"
"Alaa kau ambil jelah."
weeeeee, a piece of cake! boleh lah call mama ni.
hmm.
okay, jom Farizah, kita gerak ke public phone.
tet tet tet.
Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy Birthday to Noorsiah,
Happy birthday to you!
Mama, happy birthday! yang ke-50 kan?
haa ija harap mama panjang umur, & murah rezeki!
Mama kat mana ni?
bla bla bla.
okay lah mama, duit dah kosong sen ni.
baibai birthday woman! assalamualaikum.
aku tamatkan perbualan singkat itu.

patu aku pulang ke kelas.
belajar belajar.
pukul 1 balik asrama.
aku tak p makan kat dining pun sebab excited sangat nak balik.
mama janji nak datang pukul 2.30pm.
tunggu punya tunggu punya tunggu.
pukul 3pm baru datang.
Hadoi, malay betul.
dah depa sampai tu. aku letak beg-beg dalam bonet, then terus buka pintu bahagian mama.
Mama, happy birthday! aku mencium pipinya.

lalu aku hulurkan kad khas untuknya yang bertajuk Puisi buat Mamaku <3



wuuu, first time kod aku tulis puisi sendiri. ayat terabur gaklah. tapi takpe, first time kan?
HAHAHAHA. aku dah sebak dah. tapi tahan tahan.
dah kasi tu, aku masuk dalam kereta.
aku melihat mama kusyuk membaca kad yang diberi.
mata mama berkaca.
HAHAHAHA, dalam hati aku gelak.
YEAH, berjaya juga aku buat mama berkaca.
dahlah mama tu tough orangnya.
HAHAHA, bangga -,-'
dah baca tu, mama kata mama sayang aku juga.
mama sayang semua orang.
pergh, terharu :')
lepas tu, ayah drive pulang terus ke rumah.
malam tu pulak p keluar makan dekat Sungai Kantan.
ada lah lauk yang best best.
akhirnya dapat gak makan besar kat luar.
dah sebulan lebih makan lauk dining je. lol

haa, ni gambar bersama birthday girl woman!



Last but not least, I love You Mama!
Happy Birthday <3