Sunday, 23 June 2013

Layout Senior TiKL

HEYyo HeyyO
Assalamualaikum!
wah, sungguh lama aku tak mengapdate
hahah,
okay.
minggu lepas quite fun taw
aku dan rakan kelas yang lain, 5P1 mengambil gambar beramai ramai di sekitar sekolah.
seronok taw!
kenapa tangkap gambar bersama?
sebab gambar-gambar ini akan dipilih yang mana terbaik dan akan diedit dan akan di beri kepada pihak sidang redaksi untuk urusan majalah sekolah 2013
best jadi senior!
untuk kelas aku, ada 3 page untuk letak gambar-gambar tu.
banyak kan? tapi bayar mahal lah kan.
1 page colour, and 2 page black and white. 1 page black and white tu ditaja oleh Guru Kelas & Mentor kami iaitu Pn. Farizawati dan Pn. Nalini. baik kan mereka? sayang cikgu!
hmmm i think 3 page are enough for us.
ya maybe?
hahaha, sebab gambar yang ditangkap banyak sangat!
semua not bad punya quality gambar.
hihi
want to see some?


Haa nilah keadaan kelas kami :D

  Ni pula gambar candid selepas sesi fotografi

Kami di court netball

shh diam, kami dianggap fly kerana berada di luar kawasan sekolah (O_O)

 lelaki takde sorang, iaitu ketua kelas: Ahmad Adha

gambar-gambar yang ditunjukkan ini adalah salah satu gambar favourite aku :)
kelas kami tak berpecah, so we are bonded together thru 2 years to fight for 10A's in SPM!

haaa, di samping menangkap gambar satu kelas,
ada juga aku gedik gedik melekat kat camera.
hihi.

Farizah Fauzi . Nias . Izzatul Syafreena

haaa, ni dia gambar gedik tu.
hahaha, okay let me story about them a little bit.
dalam kelasku, meja disusun secara dua-tiga-dua.
aku duduk di meja yang ada tiga yang berada di tengah kelas.
depa ni duduk sebelah dengan aku.
kami duduk depan sekali taw!
nampak tak semangat dia? hahaha
mereka dua ni pandai taw.
aku je yang bangan* sikit.
result depa semua tip top.
Si Farizah or Ieja ni highest subject for physics,
Si Izzatul Syafreena or Neyna pula sangat bijak dalam subjek Chemistry.
Those subjects are my weakness.
thats why I have surrounded with students like them!
untuk membantu insan yang lemah seperti ku :')
hahaha, sedih je kan.
tapi TAKPE. aku tak putus asa selagi mereka membantu!
kalau aku terTIDUR dalam kelas one of them akan kejutkan aku.
comelkan kami? LOL. okay I love them!
so that we're born and meet in TiKL to achieve our dream which is to get 10A+ in SPM.
pray for us to get it and also All students which taking SPM'13. Ameen :'D

Zaty Subhan, Farizah Fandi, Hayati NMJ, Nias, Ain Nadya, Neyna
Berbeza pula dengan gambar ni.
ni hilang kegedikan aku.
hahaha gambar ni paling style.
all acah HOT stuff
including me ah
actually time ni aku baru bangun tidur.
aku nak p basuh muka, tapi ternampak camera pula.
apa lagi give a posing to the camera!
ahahaha, mereka ni lah penghibur di dalam kelas.
sebab tu kelas 5P1 asyik bising je. lol
sayang 5P1 <3

Tuesday, 4 June 2013

oi TiKL, aku balik ni!

Tinggg Tongggg,
assalamualaikum!
hihi, haai hari ni aku nak balik tikl dah.
LOL, KLUSTER wuuu
kenapa awal sangat?
entahlah~
nak ikut sekolah berasrama penuh yang lain kod?
hahaha. macam SASER, dorang dah balik asrama hari ahad hari tu.
RMC pula balik asrama semalam.
TiKL lak balik hari ni :(
tapi takpeeeeeeeeeee
aku TOUGH
memang jealous tengok dak dak kesuma seronok bercuti lagi.
tapi takpelah.
untuk spm aku juga kan?
i want get my spm result with flying colours!
yeaah, insyaAllah. doakan ye, Ameen :D
hmm, hari ni biasa biasa je
aku balik pukul 3pm nanti. ayah yang hantar.
mama?
macam biasalah kerja.
tapi takpeee, tak kisah pun :')
tadi ada keluar sat, p semenyih.
beli tudung sek, pencuci muka dan jam loceng!
hahaha
kenapa aku beli jam loceng?
yelah. budak nak spm kan. kena lah bangun awal.
asyik pinjam orang punya je tak pun mengharapkan azan subuh je.
hahahaha
aku dah nekad.
ni dah masuk penggal 2, & trial is coming! hmm
scary kan
tapi nak buat macam mano
aku dah form 5, kenalah lalui juga
kena tempuhi juga
kena harungi juga
kena KUAT juga!
hoho
minggu ni program SPM yang akan diadakan di sekolah mempunyai aktiviti yang sangat banyak.
masa pun padat!
start esok kenalah bangun awal.
dah takleh bangun lambat dah macam kat rumah :/
dah bangun awal, kena keluar asrama pukul 7.30am
patu kena kumpul kat Dataran Intelek
dah berkumpul, dengar cikgu berleter sat, patu kelas pun bermula.
sampai lah 4.30pm
barulah boleh masuk dorm
relax relax relax, pukul 7pm kena keluar asrama dah.
siapa lambat kena tulis nama ngan MPP,
wuu, aku jarang lambat k ;)
hahaha, patu makan malam kat Dining,
turun surau solat maghrib berjemaah dan bergerak ke Dewan utama.
ada ceramah/program tutor tutee and sort of sampai pukul 10pm
patu turun solat isyak berjemaah.
dah habis solat, lingkungan 10.45pm baru lah masuk dorm.
kalau ada bacaan, buatlah bacaan sat kat dorm.
pukul 11pm, baru free.
aku salu tidur pukul 11.30pm
tidurlah dengan lena.
hahaha
the end.
ini lah kisah hidup orang berasrama.
semua rutin samo jo.
hoho
minggu ni harap sangat aku ikhlas menuntut ilmu.
ameen
bila dah tinggal kat asrama nanti mesti aku rindu err
hmm
sobsob. sedih pula bila fikir.
haih, takpelah SPM SPM SPM!
 lol

and here a quote just to make me up and up!

tata assalamualaikum <3