Saturday, 17 August 2013

raya vs trial

knock knock
hihi Assalamualaikum :P
oppss terjelir lidah pulak
Minta Maaf, maaf zahir dan 'batiiiiiiiiiiiiiiin'. lol
Okay semua, Selamat Hari Raya :D
semoga kita dapat sambung dan meneruskan segala amalan ibadah kita yang wajib & sunat-sunat tu semasa bulan ramadhan dulu.
mungkin aku agak lewat untuk menceritakan pasal hari raya. tapi aku nak cerita jugak! lol
Ya I admit, raya tahun ni sangat berbeza.
kenapa? sebab
hmm
pertama kali aku pergi ke masjid di Beranang untuk menunaikan solat raya aidilfitri bersama-sama dengan ayah dan abang-abang.
mana mama & kakak?
mama kerja malam & kakak err ABC.
jadi aku pun mula-mula taknak pergi, tapi aku dah teringin sangat nak pergi solat raya tahun ni.
aku gagah pergi juga walaupun seorang je perempuan.
aku dah sampai situ. okay krik krik
aku cari saf yang sederhana penuh.
aku salam orang sebelah kanan dan kiri.
okay, unknown >.<
kekok. aku mendengar takbir. aku ikut sekali.
tetiba mengalir air mata. kerana apa?
aku pun tidak beberapa pasti. mungkin tersentuh mendengar takbir raya.
baru aku faham kenapa orang dalam tv yang takbir tu menangis.
walaupun sebenarnya ustazah form 3 kata takbir raya sebenarnya kena gembira sebab memperoleh kemenangan.
tapi orang yang menangis tu bukan sebab sedih. tapi tersentuh, terpegun, mereka merasakan kebesaran Allah.
Subhanallah. ya aku dapat merasakannya.
selesai semua, aku balik ke rumah.
tak lama lepas tu
jiran tetangga datang beraya di rumahku.
tak sangka mereka pun lewat balik kampung.
memang tak sunyi taw raya pertama tu. Alhamdulillah. terima kasih ye datang rumah saya! lol
selesai saja mereka bertandang,
mulalah sesi bermaaf-maafan antara kami sekeluarga.
tahun ni aku teruk sangat lah kod?
mungkin sebab tu im so fragile to cry in front of my parents.
selalunya aku tahan taw!
aku takkan nangis depan mama ayah.
tapi taktau ah. bila dah melutut depan ayah tu.
aku teringat result aku. (fizik fail)
terus mengalir air mata. nak sebut minta maaf pun tergagap-gagap.
lol lawak jugak kan bila fikir balik.
it also happen when i ask forgiveness from my mama.
oh man.
dengan mama lagi aku sebak.
ya Allah. macam-macam aku terbayang.
mama baik sangat kalau difikirkan secara rasional.
aku je tak bersyukur. hmm
selesai je bermaaf-maafan. kami bergambar bersama-sama.
tapi tiada orang ke tujuh?
BHAHAHA gunalah timer!
dan ini hasilnya :D
hahaha, comelkan my parents? i really love this photo!
dan ini pula kami three musketeers
hahaha, pada raya pertama kami berjubah ala-ala arabic :P
hihi
itulah hari raya pertama yang bermakna untuk tahun ini.
cuti dua minggu ni memang dugaan! TRIAL~
bila aku start belajar? hahah. hari selasa.
masa aku buat study group with my superb friends!

Aisyah, Arina, Azim & Naim
mereka pandai pandai taw. terima kasih kerana sudi ajar aku haritu <3
belajar apa? hmm. akaun, chemistry dan physics my favourite! hahaha
kalau lah dorang ni ada kat sekolah. masyaAllah.
aku rasa fizik aku terus A
aku rasa chemist aku terus A
aku rasa akaun aku terus A+
wuuu, tapi malangnya, kami berlainan sekolah kecuali cik Aisyah yang berkaca mata tu.
seorang Saser, seorang MRSM johor, seorang lagi Sesta
hihi. again THANKS ALOT
diikuti pula hari khamis.
aku belajar chemistry!
dengan azim melalui wasap.
hahaha. style tak? azim tu tutor chemistry taw.
im very salute him. PANDAI!
pandai ajar jugak.
aku faham apa dia ajar ^^
great to have a friend like him :D
hari ni pula aku belajar add math..
buat exercise trial spm tikl 2012
mak oii.
aku buat paper 1 je pun. dah take 3 hours.
gila kan? tu pun ada gak taktau jawabnya.
haih. masalah besar gak tu.
aku impikan 10A, tapi samar-samar lagi.
tapi insyaAllah. aku mampu melakukannya YEAAAH
remember your parents!
their sacrifices towards you ijaaaaaa
huhu
ma ayah, ija minta maaf kalau ija tak dapat keputusan yang ma ayah impikan nanti
i love you both!

lot of loves (lol)


Love story
 (i cant sleep actually)


nur izzati ahmad sahrul


then seriously


but


so


YEAAHH



if you are in her shoes, you would feel the same thing
She loves You
but you broke it
:)

*notes saja-saja assalamualaikum

Monday, 5 August 2013

Today My Life Begins


I've been working hard so long
seems like pain has been my only friend
My fragile heart's been done so wrong
I wondered if I'd ever heal again

Ohh just like all the seasons, never stay the same
all around me I can feel a change

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

Yesterday has come and gone
and I've learnt how to leave it where it is
And I see that I was wrong
for ever doubting I could win

Ohh just like all the seasons never stay the same
all around me I can feel a change (Ohh)

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

Life's too short to have regrets
so I'm learning now to leave it in the past,
and try to forget
Only have one life to live
so you better make the best of it

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins

I will break these chains that bind me,
happiness will find me
Leave the past behind me,
today my life begins
A whole new world is waiting,
it's mine for the takin'
I know I can make it,
today my life begins


today my life begins...

Sunday, 4 August 2013

SERONOKNYA DAPAT KEMAS RUMAH

mengeluh penat jap
FUUUUHHHH
hahaha sakai*
hai, Assalamualaikum :D
aku bangun je pagi hari ni, terus aku pergi mandi.
aku ni buang tebiat?
hahaha, takdelah. tahun ni aku ikhlas bangun awal
so dah terbiasa bangun awal di asrama.
terbawa-bawalah kat rumah kan?
hihi. dah siap mandi apa semua.
OKAY WHAT I HAVE TO DO?
sebelum mama pergi kerja, mama ada pesan suruh lap tingkap, lap kipas and kemaskan rumah.
aku pun macam? takan nak buat sorang kod? memang tak mampu ler. dah lah bulan puasa kan?
hahaha.
so i pun kejut lah my sister.
'Akak, bangunlah! mama suruh kemas rumah. Akaaaaaak bangun!'
akak aku jawab dengan malas, 'jap, lagi 10 minit.'
alahai dia ni -,-
aku pun turun bawah. nak buat apa ye?
okay switch on the television.
pergh, lama bonar tak tengok cerita kat tv.
okay buka astro. tetiba keluar muka Si Aeril Zafrel. memang aku melekat lah kat tv.
dah my favourite artis yang berlakon kan?
tengok punya tengok punya tengok.
kakak aku dah siap mandi. abang sulung aku pun dah balik.
okay SEMUA, mari kita buat kerja!
hahaha, they called me as MAMA KECIK sebab aku lah kasi arahan itu ini itu ini kat depa.
like my mum :P
mentang-mentang mama p kerja, aku lah jadi PUAN
lol, aku ditugaskan untuk mengelap tingkap depan rumah.
omg, banyaknya habuk! depu! and also taik cicak!
aku pun macam, hmm okay demi mama, semuanya will be fine!
lalala, siap pun.
kasut pulak berselerak kat depan rumah.
i cannot see all that stuffs become messy!
TINGGGG! i got an idea. i called my dad, and asked him to buy a shoe rack.
and tak sangka ayah balik tu dengan rak kasut dalam kereta tu.
lol
omg, i love you Ayah!
aku begitu teruja bagai anak kecil menyambut kepulangan ayahnya.
hihi, lepas tu, aku tolong Aman, Ema kemas stor belakang rumah.
oh man! banyaknya barang kat belakang ni.
semua mama sumbat sini. haiya -,-
and ada satu kotak tu, omg, i hate it!
LIPAS
pergh, terkejut aku bila Aman selongkar kotak tu.
aku terus lari ke tempat lain. goli den -,-
hoho
patu jumpa lak bekas-bekas spray yang abang-abang aku pakai untuk spray moto depa.
ada saki-baki lagi. aku pun mencubalah, macam best je kan?
then, i wrote my name.
and also i <3 u
bhahahaha. angau sudah :P
aku spray lah kat belakang rumah aku tu. dah lah warna silver.
pergh lawwo!
hahaha, hopes love tu tak hilang ler :D
hihi
syok syok aku spray tu, Aman & Ema marah aku sebab main-main lagi.
depa dok sibuk buat kerja, aku main-main? padan muka aku :/
aku pun tolong lah apa yang patut ditolong.
dah settle stor belakang.
bawa barang yang nak dijual kat depan rumah.
tak sangka ada 'lori paper lama' lalu kawasan rumah aku.
aku pun apa lagi, melambai-lambai tangan kat Cina tu.
hahaha, pc lama dulu dijual, monitor, key board, surat khabar, rim tayar motor abang dijual semua!
and hasilnya, RM40. okay nevermind. walaupun sikit, tapi berbaloi.
rumah aku ada ruang lebih sebab dah keluarkan mana yang tak pakai dah.
hahaha, yang lawaknya, lepas je dapat duit, aku ngan Aman berebut-rebut duit tu kat depan pintu.
omg, aku KALAH! grrr, terpaksalah, abang aku kuat sangat tangan dia. sakit kod.
tu yang kalah huhu.
tapi dia baik, dia ambil RM10 je, RM30 aku punya. wahahaha
terus aku lari masuk balik. simpan kat tempat rahsia :D
wakaka
sambung balik kerja.
aku ngan Aman susun pula batu-bata kat tepi gate tu kat luar.
pergh, tak sangka, LIPAN menyerang kami!
ada baby lipan, anak lipan, anak lipan, anak lipan dan juga IBU lipan!
ya Allah, takutnya! nasib baik ada HERO AMAN. hahaha
dia lah yang tolong pijak hiiiyaaaak
fuuhhh, terasa selamat!
hihi
penat sudah susun. RASA PUAS SANGAAAAT!
then aku ajak aman p bazar!
tak pernah taw singgah bazar kesuma & tesco.
abang aku kata okay je.
so rehat jap. mandi siap-siap semua.
pergilah bazar. ayah pun join sama.
pergi bazar kat kesuma, krik krik. INI JE?
hahaha
aku ajak ayah p tesco.
so kami geraklah ke tesco.
okaylah quite interesting!
air jus sini sedap! lebih-lebih lagi jus mangga, Marvelous!
orang pun ramai. okay lah.
tapi nak bandingkan bazar di Tasik Permaisuri takleh lawan lerrrr.
tu First Class punya lah. SERES meh
dah lah bazarnya panjang, semua kehendak pengunjung, semua ada dekat situ.
hoho.
lepas tu balik rumah. tolong mama siapkan makanan. okay siap untuk makan.
Aman baca doa berbuka dan makan!
ya Allah, rindu sangat detik itu.
lama taw tak berbuka kat rumah.
setiap kali aku balik rumah dari asrama mesti makan luar.
tu yang terasa nikmat sangat dapat makan di rumah hari ni. Terima Kasih Ya Allah :')
huhu. lama sikit lepastu. aku contact zaf, suruh datang rumah
hahaha, at first aku main-main je taw.
tak sangka dia take serious. so takpelah, dia dah datangkan.
ajak dia naik bilik.
dia pun membebel lah kan.
aku dengar je.
patu tengok movie fast & Furious 6
hahah, seronoklah tengok dengan dia.
macam tengok dengan anak kecil.
ada je soalan dia -,- lol
pukul 11 tadi dia dah balik, sebab ayah dia dah habis terawih.
okay tamatlah cerita aku hari ni.
tak seronok? hahaha, takpelah. bagi aku hari ni bermakna taw.
aku dapat rasa kasih sayang dari semua orang!
terima kasih semua <3
okay ngantuk dah ni. selamat malam!
assalamualaikum :D