Sunday, 4 August 2013

SERONOKNYA DAPAT KEMAS RUMAH

mengeluh penat jap
FUUUUHHHH
hahaha sakai*
hai, Assalamualaikum :D
aku bangun je pagi hari ni, terus aku pergi mandi.
aku ni buang tebiat?
hahaha, takdelah. tahun ni aku ikhlas bangun awal
so dah terbiasa bangun awal di asrama.
terbawa-bawalah kat rumah kan?
hihi. dah siap mandi apa semua.
OKAY WHAT I HAVE TO DO?
sebelum mama pergi kerja, mama ada pesan suruh lap tingkap, lap kipas and kemaskan rumah.
aku pun macam? takan nak buat sorang kod? memang tak mampu ler. dah lah bulan puasa kan?
hahaha.
so i pun kejut lah my sister.
'Akak, bangunlah! mama suruh kemas rumah. Akaaaaaak bangun!'
akak aku jawab dengan malas, 'jap, lagi 10 minit.'
alahai dia ni -,-
aku pun turun bawah. nak buat apa ye?
okay switch on the television.
pergh, lama bonar tak tengok cerita kat tv.
okay buka astro. tetiba keluar muka Si Aeril Zafrel. memang aku melekat lah kat tv.
dah my favourite artis yang berlakon kan?
tengok punya tengok punya tengok.
kakak aku dah siap mandi. abang sulung aku pun dah balik.
okay SEMUA, mari kita buat kerja!
hahaha, they called me as MAMA KECIK sebab aku lah kasi arahan itu ini itu ini kat depa.
like my mum :P
mentang-mentang mama p kerja, aku lah jadi PUAN
lol, aku ditugaskan untuk mengelap tingkap depan rumah.
omg, banyaknya habuk! depu! and also taik cicak!
aku pun macam, hmm okay demi mama, semuanya will be fine!
lalala, siap pun.
kasut pulak berselerak kat depan rumah.
i cannot see all that stuffs become messy!
TINGGGG! i got an idea. i called my dad, and asked him to buy a shoe rack.
and tak sangka ayah balik tu dengan rak kasut dalam kereta tu.
lol
omg, i love you Ayah!
aku begitu teruja bagai anak kecil menyambut kepulangan ayahnya.
hihi, lepas tu, aku tolong Aman, Ema kemas stor belakang rumah.
oh man! banyaknya barang kat belakang ni.
semua mama sumbat sini. haiya -,-
and ada satu kotak tu, omg, i hate it!
LIPAS
pergh, terkejut aku bila Aman selongkar kotak tu.
aku terus lari ke tempat lain. goli den -,-
hoho
patu jumpa lak bekas-bekas spray yang abang-abang aku pakai untuk spray moto depa.
ada saki-baki lagi. aku pun mencubalah, macam best je kan?
then, i wrote my name.
and also i <3 u
bhahahaha. angau sudah :P
aku spray lah kat belakang rumah aku tu. dah lah warna silver.
pergh lawwo!
hahaha, hopes love tu tak hilang ler :D
hihi
syok syok aku spray tu, Aman & Ema marah aku sebab main-main lagi.
depa dok sibuk buat kerja, aku main-main? padan muka aku :/
aku pun tolong lah apa yang patut ditolong.
dah settle stor belakang.
bawa barang yang nak dijual kat depan rumah.
tak sangka ada 'lori paper lama' lalu kawasan rumah aku.
aku pun apa lagi, melambai-lambai tangan kat Cina tu.
hahaha, pc lama dulu dijual, monitor, key board, surat khabar, rim tayar motor abang dijual semua!
and hasilnya, RM40. okay nevermind. walaupun sikit, tapi berbaloi.
rumah aku ada ruang lebih sebab dah keluarkan mana yang tak pakai dah.
hahaha, yang lawaknya, lepas je dapat duit, aku ngan Aman berebut-rebut duit tu kat depan pintu.
omg, aku KALAH! grrr, terpaksalah, abang aku kuat sangat tangan dia. sakit kod.
tu yang kalah huhu.
tapi dia baik, dia ambil RM10 je, RM30 aku punya. wahahaha
terus aku lari masuk balik. simpan kat tempat rahsia :D
wakaka
sambung balik kerja.
aku ngan Aman susun pula batu-bata kat tepi gate tu kat luar.
pergh, tak sangka, LIPAN menyerang kami!
ada baby lipan, anak lipan, anak lipan, anak lipan dan juga IBU lipan!
ya Allah, takutnya! nasib baik ada HERO AMAN. hahaha
dia lah yang tolong pijak hiiiyaaaak
fuuhhh, terasa selamat!
hihi
penat sudah susun. RASA PUAS SANGAAAAT!
then aku ajak aman p bazar!
tak pernah taw singgah bazar kesuma & tesco.
abang aku kata okay je.
so rehat jap. mandi siap-siap semua.
pergilah bazar. ayah pun join sama.
pergi bazar kat kesuma, krik krik. INI JE?
hahaha
aku ajak ayah p tesco.
so kami geraklah ke tesco.
okaylah quite interesting!
air jus sini sedap! lebih-lebih lagi jus mangga, Marvelous!
orang pun ramai. okay lah.
tapi nak bandingkan bazar di Tasik Permaisuri takleh lawan lerrrr.
tu First Class punya lah. SERES meh
dah lah bazarnya panjang, semua kehendak pengunjung, semua ada dekat situ.
hoho.
lepas tu balik rumah. tolong mama siapkan makanan. okay siap untuk makan.
Aman baca doa berbuka dan makan!
ya Allah, rindu sangat detik itu.
lama taw tak berbuka kat rumah.
setiap kali aku balik rumah dari asrama mesti makan luar.
tu yang terasa nikmat sangat dapat makan di rumah hari ni. Terima Kasih Ya Allah :')
huhu. lama sikit lepastu. aku contact zaf, suruh datang rumah
hahaha, at first aku main-main je taw.
tak sangka dia take serious. so takpelah, dia dah datangkan.
ajak dia naik bilik.
dia pun membebel lah kan.
aku dengar je.
patu tengok movie fast & Furious 6
hahah, seronoklah tengok dengan dia.
macam tengok dengan anak kecil.
ada je soalan dia -,- lol
pukul 11 tadi dia dah balik, sebab ayah dia dah habis terawih.
okay tamatlah cerita aku hari ni.
tak seronok? hahaha, takpelah. bagi aku hari ni bermakna taw.
aku dapat rasa kasih sayang dari semua orang!
terima kasih semua <3
okay ngantuk dah ni. selamat malam!
assalamualaikum :D

No comments:

Post a Comment