Sunday, 29 December 2013

A Teacher's Assistant

gelak dulu *muahahaha acah je gambar tu
Assalamualaikum!
aku excited ni, excited sangat!
kenapa kenapa?
sebab esok aku akan cipta sejarah dalam hidup aku kerana aku akan bekerja sebagai teacher's assistant di tadika strawberry!
YEYYYYYYYY
because of me do not have any younger sister so i decide to take an experience to take a good care of the kids!
aku sangat minat dengan budak-budak taw.
ada taw orang tanya:
Zati, kamu buat apa lepas spm ni?
insyaAllah saya kerja kat tadika dekat dekat dengan rumah.
Wah baguslah macam tu. nanti senang bila dah kahwin
aku pun erk, senyum jelah yang mampu. hahaha

my preparation before tomorrow?
hmm
takde apa pun nak ready nya.
dah lah tadika tu kena fully speaking tu taw.
alahai i dont know lah tercakap ke tak esok.
Pengetua tu kata, kat tadika lah tempat yang paling sesuai untuk belajar berbahasa inggeris.
aku pun hmmm anggukkan kepala je.
hahaha
nak kata apa lagi kan?
just take it as my challenge jelah.
hoho
aku ada buku 'how to speak english better'
aku buka first page je. patu bosaaaaaaaaaaaaaaaaan.
hahaha, tutup balik buku tu. baik layan instagram je
hihi
esok aku kerja bermula dari pukul 8 pagi sehingga pukul 1 petang.
gaji aku sikit je nak berbanding dengan kawan kawan aku yang lain.
RM5 for an hour. tapi yang untungnya dapat makan minum free <3
muahahaha
tu paling penting taw sebenarnya.
hope that i can handle the kids wisely
jangan aku menangis join dorang sekali sudah ler. hahah
memandangkan lesen L aku tak dapat lagi, so aku tak boleh lah memandu lagi.
jadi, abang aku lah jadi driver. lol
pergi dia hantar, balik pun dia ambil.
nasib dia baru habis degree, tunggu kerja datang kat dia.
tu kat rumah dia menggemukkan diri jelah di samping jadi driver aku lol
haaaaaa dah pukul 11.30pm?
okay okay.
ive to sleep right now.
good night peeps, tomorrow will be challenging!
<3

No comments:

Post a Comment